DINAMO U POLA SATA RIJEŠIO BELUPO! Andrić i Oršić torpedirali goste, plavi preskočili Hajduk

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je proslavio uvjerljivu pobjedu nad Slaven Belupom u 19. kolu hrvatskog prvenstva. Zagrebački Plavi su na Maksimiru došli do 3:0, a sva tri gola pala su u prvom poluvremenu. Tako su potvrdili pobjedu na West Hamom i vratili se nakon poraza u derbiju protiv Hajduka na pobjednički kolosijek.

Slaven Belupo je na početku prvenstva priredio iznenađenje protiv zagrebačkih Plavih na Maksimiru, ali u novom susretu na istom mjestu sve je brzo otišlo na Dinamovu stranu.

Srpski napadač Komnen Andrić je u 13. minuti zabio za 1:0, dok je hrvatski reprezentativac Mislav Oršić potom nastavio svoju seriju započetu odlučujućim golom protiv West Hama u Londonu u četvrtak u Europskoj ligi. Oršić se protiv Slavena upisao na semafor golovima u 19. i 25. minuti.

Dinamo se nakon ove pobjede bodovno izjednačio s Hajdukom koji mu je bježao na trećem mjestu. Zagrebački Plavi imaju i utakmicu manje od splitskih Bijelih. U vodstvu je Osijek, s pet bodova više od Dinama, dok drugoplasirana Rijeka ima tri boda više od Zagrepčana. Dinamo je s dvije utakmice manje od Osječana i Riječana.

Gosti iz Koprivnice su u nastavku utakmice najviše zaprijetili u 76. minuti, kada je Marin Laušić udarcem s ruba 16-erca pogodio gredu.



Dinamo novu utakmicu igra već  u  u srijedu u Puli. Istra 1961 dočekat će ih u zaostaloj utakmici četvrtog kola.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI