DOBRA VIJEST ZA DINAMO! Izašle nove cijene igrača nakon Eura, evo kome je vrijednost najviše porasla

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Točno mjesec dana trajalo je Europsko prvenstvo u nogometu (11.lipanj-11.srpanj), a tijekom turnira vidjeli smo pregršt odličnih poteza, utakmica, pogodaka.

Europsko prvenstvo kao natjecanje ima prestiž te je to prilika mnogim igračima da zablistaju na nogometnoj sceni i da pokažu koliko vrijede.

Tržišna vrijednost igrača prije i poslije takvog turnira može se povisiti do neba, ali se isto tako može se i nisko spustiti.

Transfermarkt, najpoznatija stranica za procjenu vrijednosti igrača, 31 igraču dodijelila je pozitivan pomak u vrijednosti odnosno povisila cijenu.

“Uzeli smo u obzir igrače koji su značajno unaprijedili svoj status tijekom natjecanja i svojim igrama privukli pozornost na međunarodnoj pozornici. To dovodi do povećanog interesa u nogometnoj trgovini”, pojasnio je Christian Schwarz, koordinator vrijednosti Transfermarkta.



Tri igrača ovaj Euro su iskoristila na najbolji mogući način te svoju tržišnu vrijednost povisili za deset milijuna eura!

Španjolski wonderkid Pedri, prvi je na ljestvici, a sada vrijedi vrtoglavih 80 milijuna eura. Na početku sezone kada je došao u Barcelonu, vrijedio je samo sedam. Nakon odlične sezone za klub te izvrsno odigranog Eura, ukupan pomak u vrijednosti mu je u plusu čak 73 milijuna eura!

Na drugom mjestu našao se još jedan mladić. Naime, riječ je o Federicu Chiesi koji je na ovom turniru bio jedan od najopasnijih Talijana. Zabio je dva gola na turniru, od toga jedan u polufinalu za vodstvo protiv Španjolske. Svojom igrom pomogao je Italiji da dođe na vrh Europe, a danas vrijedi 70 milijuna eura.

Hrvati će se dobro sjećati trećeg igrača s liste jer je baš on asistirao Raheemu Sterlingu za pobjednički gol u grupnoj fazi u utakmici s Engleskom. Naravno, riječ je o defenzivnom veznjaku Leedsa, Kalvinu Phillipsu. Phillips možda nije bio poznat široj nogometnoj javnosti kao njegovi suigrači iz reprezentacije jer dolazi iz manje medijski eksponiranog kluba. Ipak, na turniru je pokazao što zna te sada vrijedi 40 milijuna eura.

Hrvatskih reprezentativaca na ovom popisu nema, ali ima jedan igrač iz HNL-a. Laszlo Kleinheisler bio je jedan od najboljih Mađara na turniru, a svoju dobru formu potvrdio je i titulom igrača utakmice protiv moćne Francuske. Sada vrijedi 2.70 milijuna eura.

Dani Olmo će Dinamovim navijačima staviti osmijeh na lice jer je i njemu na ovom natjecanju porasla vrijednost te sada vrijedi ogromnih 50 milijuna eura. Dinamo će zaraditi 20% od sljedećeg Danijevog transfera.

Cijeli popis možete pogledati ovdje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI