ĐOKOVIĆ NA STUPU SRAMA: Australci se smiju njegovom ultimatumu za nastup na Australian openu

Garrett Ellwood/USTA

Novak Đoković opet izbezumljava svjetsku, napose javnost u Australiju. Uoči Austaralian Opena, prvog Grand slam turnira u godini pokazao je sviju listu zahtjeva koji bi mu se trebali udovoljiti ako uopće misle da se pojavi na turniru. Naime, Australian open već je odgođen za tri tjedna zbog komplikacija vezanih za pandemiju. Umjesto sredine siječnja, trebao bi započeti 8. veljače,

Đoković je, ali i još neki tenisači, poslao organizatorima pismo sa svojim zahtjevima što baš i nije naišlo na plodno tlo u Melboruneu. Ovakve su okolnosti u iščekivanju tog turnira, u zadnjih par dana su ukupno 72 igrača stavljena u samoizolaciju na 14 dana u hotelske sobe nakon što je na tri avionska leta u kojima su bili tenisači bilo pet pozitivnih slučajeva. Pozitivan na koronavirus je i jedan tenisač, ali njegov identitet nije otkriven.

Organizatori ističu da će se Australian Open održati unatoč problemima, a igrači su već izrazili svoje nezadovoljstvo zbog činjenice da su zarobljeni u hotelskim sobama dok njihovi suparnici vrijedno treniraju. Dvotjedna karantena u hotelu obvezna je za sve tenisače koji planiraju nastupiti na Australian Open. Dopušteno im je pet sati treninga na teniskom terenu, ali oni koji su bili na letovima sa zaraženim osobama neće smjeti izaći iz sobe svih 14 dana, čak ni radi treninga. Među njima su Novak Đoković, Viktorija Azarenka, Kei Nishikori i Angelique Kerber.

Đokovića je to razbijesnilo… Kako tvrde dobro upućeni španjolski mediji on je organizatorima poslao ultimativnu listu svojih zahtjeva. Prenosimo ih u cijelosti:

– u svim sobama dostupni materijali za fitnes i trening



– pristojna hrana

– smanjivanje broja dana samoizolacije za 72 igrača te izvođenje više testova koji će potvrditi da su negativni

– što više moguće igrača preseliti u privatne kuće s teniskim terenom za treniranje

U redovima organizatora prvo je nastao šok, ali i neugodno iznenađenje, te prema prvim reakcijama ne postoji niti najmanja šansa da organizator Australian opena udovolje Đokovićevim hirovima. AUstralci spominju organizaciju njegovog Adria Toura u Zadru kada su nastupili zaraženi igrači, pa je čak i Đoković dobio covid virus.

Novinar Shane McInnes komentirao je na Twitteru kako nema šanse da njegovi zahtjevi budu udovoljeni.
“Može se reći da mišljenje Novaka Đokovića o protokolima covida ne vrijede ni pišljiva boba, napisao je”. I dodao: “Znate li koga ne bismo trebali slušati kada su u pitanju covid protokoli na teniskom turniru? Novaka ‘Adria Tour’ Đokovića, napisao je novinar Mark Gottlieb

Facebook Comments

Loading...
DIJELI