ĐOKOVIĆ ODGOVORIO NA PITANJE KOJE SVE ZANIMA: ‘To nije u mojim rukama, je li Federer najbolji svih vremena neka kažu drugi’

Foto: GuliverImage/REUTERS/Hannah Mckay

Ovoga vikenda u Londonu se od tenisa na Laver cupu oprašta veliki Švicarac Roger Federer. Na turniru i u istom timu Europa igrat će i jedan od dva njegova najveća teniska rivala Novak Đoković.

Uoči samih nastupa Srbin je komentirao svoj mogući nastup na Australian Openu 2023, gdje mu je bio zabranjen nastup početkom ove godine a to  je turnir koji je Nole osvojio čak devet puta ali je naravno  neizbježno bilo pitanje o Rogeru Federeru i njegovom odlasku u mirovinu.

“Ne mogu vam puno toga reći o nastupu na Australian Openu iduće godine. Takva odluka nije u mojim rukama. Mogu se samo nadati da ću biti na terenima u Melbourneu”, rekao je Đoković novinarima u Londonu.

Ove godine Đokoviću je zbog odbijanja cijepljenja protiv koronavirusa zabranjen nastup na Australian Openu i US Openu. U međuvremenu je osvojio Wimbledon.

Đokovića su pitali i za njegovog rivala na terenu Rogera Federera, koji je prije nekoliko dana službeno obznanio odlazak u tenisku mirovinu.



“Uvijek će se raspravljati o tome tko je najbolji svih vremena, ali to ostavljam drugima kao temu. No utjecaj Federera na tenis je bio ogroman. On nije samo jedan od najvećih tenisača svih vremena već jedan od najvećih sportaša svih vremena. Njegova popularnost na terenu i izvan njega je golema i govori sama za sebe. Stil njegovog tenisa bio je savršen”, osvrnuo se na Federera 35-godišnji srpski tenisač.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI