ĐOKOVIĆ U NOVOM POLUFINALU AUSTRALIE: Divljao, urlao, razbijao reket pa slomio Zvereva!

Foto: Profimedia

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković plasirao se u polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu pobijedio Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-7 (6), 6-2, 6-4, 7-6 (6).

Branitelj naslova pobjednika prvog Grand Slam turnira sezone stigao je do pobjede za tri sata i 30 minuta igre.

Zverev je sjajno otvorio meč. Odmah je oduzeo Đokoviću servis i prednost je držao sve do pred kraj prvog seta kada je kod rezultata 5:4 servirao za vodstvo set. Đoković je tad uspio napraviti break pa i povesti 6:5, da bi pobjednik u prvom setu bio odlučen u tie-breaku. Njemački tenisač je u odlučujućim trenutcima imao je više strpljenja i zasluženo je u tie-breaku slavio 8:6.

No potom se Đoković budi i u drugi set ulazi vrlo jako oduzevši dva servisa njemačkom teniseru. Poveo je svjetski broj jedan 4:0 i mirno je set priveo kraju za 1:1 u setovima.

Kako je Đoković otvorio drugi, tako je Zverev treći set. Dva breaka je napravio njemački teniser, imao je vodstvo 4:1 i činilo se da će osvojiti treći set. Đoković je u jednom trenutku izgubio živce, stradao je  reket, ali nakon tog trenutka zaigrao mnogo bolje i odlučnije. I uspio je osvojiti uzastopno pet gemeova za 6:4 i vodstvo 2:1 po setovima.



I na početku četvrtog seta Zverev pravi break, dolazi do prednosti 3:0, no Đoković se ne predaje i uspjeva vratiti oduzeti servis, pa je set ponovno otišao u odlučujuću igru. No za razliku od prvog seta, u četvrtom se u tie-breaku bolje snašao najbolji svjetski reket koji je slavio 8:6 za veliku pobjedu i plasman u  novo polufinale Australian Opena.

Prvi nositelj će u polufinalu igrati protiv najveće senzacije prvog Grand Slama Rusa Aslana Karaceva.

Trenutačno 114. igrač svijeta koji je nastup u glavnom turniru izborio kroz kvalifikacije, u četvrtfinalu je nadigrao 18. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-6, 6-4, 6-1, 6-2.

Đoković i Karačev do sada nisu igrali međusobno.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI