DOMAĆIN TURNIRA VEĆ JE ELIMINIRAN! Senegal lako do pobjede protiv Osvajača kupa Azije 2019. godine

Foto: Guliver Image

U prvoj utakmici skupine A u drugom krugu natjecanja sučelili su se domaćin Katar i Senegal, u kojoj su obje reprezentacije tražile bodove nakon poraza u utakmicama prvog kruga Svjetskog prvenstva.

Osvajači Kupa Azije iz 2019. godine blijedo su započeli turnir, pa su se nadali boljoj igri protiv prvaka Afrike Senegala. Katar je na ovoj utakmici djelovao nešto uigranije nego na otvaranju protiv Ekvadora, ali to nije bilo dovoljno kako bi parirali afričkoj reprezentaciji pod vodstvom Alioua Cissea.

Senegal je u prvom poluvremenu bio dominantnija momčad, a vodstvo Senegalu donio je Boulaye Dia pred kraj prvog dijela, u 41. minuti susreta.

Čim je počelo drugo poluvrijeme Senegal je poduplao vodstvo golom Famara Diedhioua u 48. minuti i time osigurao pobjedu.

Katar je napokon proigrao sredinom drugog poluvremena, a Edouard Mendy je imao nekoliko dobrih obrana. Međutim, treba istaknuti da je Katar prvi put zapucao u okvir gola na SP-u u 63. minuti drugog susreta turnira dosta govori o njihovoj snazi.

Ipak su uspjeli smanjiti preko Mohameeda Muntarija u 76. minuti susreta, koji je jedno nabacivanje s desne strane odlično ispratio i glavom poslao u gol Senegala.



Konačnu potvrdu za pobjedu Senegala donio je u 84. minuti Bamba Dieng, zabivši za 3:1.

Nizozemska i Senegal sad imaju po tri boda, ekvador ima tri boda, dok je Katar ispao iz natjecanja te je trenutačno bez bodova.

Oranje igraju od 17 sati protiv Ekvadora koji je isto na tri boda.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI