DONČIĆ I SLOVENIJA NAM OČITALI LEKCIJU: Hrvatska doživjela pravi debakl, a sad za njih moramo navijati!

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je težak i veliki  poraz u Ljubljani Slovenije u 5. kolu druge runde kvalifikacija za Svjetskog prvenstva. Završilo je 97:69 za momčad predvođenu Lukom Dončićem.

U nedjelju treba pobijediti Finsku ako mislimo ostati u utrci za SP, a pritom Slovenija mora dobiti u Švedskoj. Izgube li Slovenci, Hrvatska ispada i neće ni igrati drugi krug kvalifikacija. Slovenija je osigurala plasman u drugi krug kvalifikacija.

Susret je praktički riješen već nakon prvih 10 minuta koje je Slovenija riješila u svoju korist sa 33-8. Grozan ulazak u utakmicu koštao nas je svih šansi za ozbiljniju ugrozu Slovenije.

U drugoj četvrtini Slovenija je povećala svoju prednost i na 27 razlike, 42-15. Potom su se naši igrači malo probudili i spustili prednost  14 koševa minusa da bi onda grozno reagirala u obrani do poluvremena i Slovenija je na odmor otišla s +19, te se već nakon prvog poluvremena znao konačan pobjednik. Slovenci su predvođeni Dončićem i Dragičem rutinski održavali 20-ak koševa prednosti do kraja susreta.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Mario Hezonja sa 22 koša, Ivica Zubac je dodao 14, dok je Luka Dončić sa 21 ubačajem, 10 asistencija i 8 skokova predvodio Sloveniju, Goran Dragić je dodao 19.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI