DRAMA NA POLJUDU, HRVATSKU PORAZA SPASIO KRAMARIĆ: Svjetski prvaci umalo šokirani na samom kraju!

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 1:1 u drugom kolu Lige nacija na Poljudu protiv Francuske.  Momčad Didiera Deschampsa povela je golom Adriena Rabiota u 52.minuti, no izjednačio je Andrej Kramarić iz jedanaesterca u 83. te je Hrvatskoj osigurao bod. Utakmica je igrana pred više od 30.000 gledatelja u sjajnoj atmosferi.

Hrvatska nogometna reprezentacija niti u devetom pokušaju nije uspjela pobijediti Francusku. “Vatreni” su protiv aktualnog svjetskog prvaka upisali šest poraza i tri neodlučena ishoda.

 

Prvo poluvrijeme ponudilo je tek po jednu priliku na obje strane. Hrvatska je mogla prva do gola. U 18. minuti je Kovačić sjajno uposlio Budimira koji je s lijeve strane sam krenuo prema francuskim vratiima, no nije najbolje reagirao. Predugo je vagao i na kraju su Francuzi blokirali njegov udaraca. Napadač Osasune je mogao i uposliti Majera ili Brozovića.

“Tricolori” su u 31. minuti zabili, no strijelac Nkunku je bio u zaleđu. Osam minuta kasnije opasno je zaprijetio Diaby, ali je Livaković bio spreman.



Francuska je povela u 52. minuti nakon brze kontre koju je u pogodak pretvorio Rabiot na sjajnu asistenciju Ben Yeddera. Izjednačio je Kramarić iz kaznenog udarca u 83. minuti.

Drugi susretu iz naše skupine Austrija – Danska počeo je tek u 22:15 zbog nestanka električne energije na stadionu Ernst-Happel.

Na ljestvici skupine vode Austrija i Danska sa po tri boda, dok Hrvatska i Francuska imaju po bod.

Idući nastup “Vatreni” imaju 10. lipnja u Kopenhagenu protiv Danske, dok će se istog dana u Beču sastati Austrija i Francuska.

Ovaj  ciklus” utakmica završava 13. lipnja susretima Francuska – Hrvatska, te Danska – Austrija.

Preostale utakmice u skupini igraju se u rujnu.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI