DRAMA PRVOG TENISAČA SVIJETA: Australci Đokoviću odbili vizu, došao necijepljen

Izvor: Wochit/AFP/Glyn KIRK

Gotovo da i nema medija na svijetu koji ne prati dramu prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića. Naime, on je u Melbourne stigao necijepljen, nije dobio vizu i neće moći nastupiti na Australian Openu. Trenutačno se nalazi u hotelu s migrantima, a tamo će ostati do ponedjeljka kada će se po hitnom postupku riješiti njegova žalba, objavio je HRT.

Prvi tenisač svijeta gotovo sigurno neće odigrati prvi Grand Slam turnir sezone. Odluku je bilo teško donijeti, rekao je Greg Hunt, australski ministar zdravstva.

Dodao je kako je ta odluka “poštena i odnosi se na sve koji stižu u Australiju”.


“Gospodin Đoković nije pružio odgovarajuće dokaze kako bi ispunio uvjete za ulazak u Australiju, a viza je naknadno poništena. Na to se može uložiti prigovor”, istaknuo je Hunt.

Podsjetimo, početkom tjedna australski teniski savez odobrio je srbijanskom tenisaču izuzeće od cijepljena na temelju medicinskih nalaza. Na brojne prigovore Savez je isticao da Đoković nije imao nikakav poseban tretman, već je isključivo riječ o medicinskim razlozima. A onda je tenisačev tim ispunio pogrešan formular za australsku vizu.“Pravila su pravila i nema posebnih slučajeva. Vladina politika je zaštititi granicu, ona je osigurala da Australija ima jednu od najnižih stopa smrtnosti od COVID-a u svijetu”, rekao je Scott Morrison, australski premijer.

U Đokovićevu timu, koji vodi njegov otac, ogorčeni su. Pozvali su na prosvjede.

Javio se i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Poručio je da Srbija podupire tenisača i da će učiniti sve kako bi ga zaštitila.

Inače, Australian Open počinje za 11 dana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI