DRAMA ZBOG MESSIJA: ‘Nismo to mogli prihvatiti, opstanak kluba je najvažniji!’

Screenshot: Instagram/Lionel Messi

Argentinski nogometaš Lionel Messi neće nastaviti svoj put u dresu Barcelone, u kojoj je postao legenda nakon što je u klub došao kao dijete, s 13 godina.

Rastanak se sasvim iznenada dogodio nakon što je Barcelona objavila da neće biti potpisa novog ugovora, a zastoj je stigao zbog financija i pravila u Španjolskoj zbog kojih nema prostora za novi Messijev ugovor.

Klub je time bio potresen, a što se dogodilo je pred novinarima približio predsjednik Joan Laporta.


Messijev ostanak u Barceloni bio je važna točka Laportinog predizbornog programa dok se borio za povratak na predsjedničko mjesto u klubu. Povratak na čelo Barcelone je uspio ostvariti, zadržavanje legendarnog Argentinca nije.

Laporta je otkrio da je stanje u klupskoj blagajni takvo da se preko toga nije moglo.Poznato je da su na to utjecali i gubici koje je donio koronavirus, što se odrazilo na poslovanje brojnih velikih klubova.

“Naši financijski podaci i gubici su gori nego smo očekivali. Plaće koje smo obvezni isplatiti ne daju nam nikakav manevarski prostor’” opisao je Barcelonin predsjednik.

Laporta nije skrivao kako stoje stvari.

“Blokira nas i financijski ‘fair play’. Sve to nismo mogli prihvatiti, ne mogu donijeti odluku koja bi potencijalno uništila klub. Barca je najvažnija”, istaknuo je prvi čovjek katalonskog klupskog velikana.

Jedna od tema Laportinog razgovora s novinarima bio je i mogući preokret u ovom slučaju.

Za to još ima malo vremena, ali Barcelonina nada nije velika s obzirom na to da uskoro počinje novo izdanje španjolskog prvenstva.

“Ne želim davati lažnu nadu. Imamo krajnji rok prije početka La Lige. Messi sada može potražiti druge opcije”, kazao je Barcelonin predsjednik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI