Dramatično na Baldekinu: Cibona u posljednjim sekundama izborila polufinale Kupa, Šibenik promašio šut za pobjedu

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Cibona se plasirala među četiri najbolje momčadi Kupa, premda je u prve tri četvrtine hvatala zaostatak.

Košakaši Cibone izborili su polufinale Kupa Krešimira Ćosića i to nakon dramatične završice u Šibeniku. Zagrebačka momčad svladala je Šibenik sa 77:75 (18:25, 21:20, 16:14, 22:16). Cibona se plasirala među četiri najbolje momčadi Kupa, premda je u prve tri četvrtine hvatala zaostatak. Ipak, u posljednjoj dionici utakmice Zagrepčani su pokazali smirenost i uspjeli su nadoknaditi i preokrenuti.

Posljednjih devet koševa na utakmici palo je s linije slobodnih bacanja, a Luka Žorić donio je Ciboni veliku pobjedu pogodivši u zadnjih 13 seknudi tri od četiri bacanja. Šibenik je imao posljednji napad, ali je Ivan Sirišćević promašio šut za tri i pobjedu.

U redovima Cibone najefikasniji su bili Željko Šakić s 23 poena, Žorić s 18 poena i Marin Rozić s 11 poena, a kod Šibenčana to su bili, Ivanov s 21 poenom, Petani s 15 poena i Badžim s 15 poena.

Spomenimo kako su ranije u četvrtak u polufinale plasirali košarkaši Zadra nakon što su svladali momčad Splita s 80:64. Zadrani su odlično otvorili utakmicu i nakon prve dionice imali su golemu prednost od 28:4. Splićani su u nastavku uložili sav napor kako bi nadoknadili zaostatak, ali na kraju su ipak izgubili s velikom razlikom. Zadar su predvodili Marinković s 15 peona, Vladović s 13 poena i Barać s 12 poena, a kod Splita najbolji je bio Kedžo s 24 poena.

Zadar u polufinalu u petak igra s favoritom Kupa, Cedevitom, a šibenski Jolly odmjerit će snage s Cibonom.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI