DRAMU KAKVU NE PAMTIMO! OVI DEČKI IMAJU KARAKTER, ALI I ČERVARA NA KLUPI!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

HRVATSKA JE U FINALU EUROPSKOG PRVENSTVU 2020.! 

Kako je lijepo pročitati! Naša reprezentacija se plasirala u finale nakon dugih deset godina i onog epskog finala 2010. godine kada su nas pobijeli Francuzi te oduzeli nam zlatnu medalju.

Znali smo i prije utakmice s Norveškom da nas očekuje izuzetno težak susret. Norvežani su dosad pobijedili sve svoje utakmice. Osim što su pobijeđivali, dojam kakav su ostavljali je bio uistinu impresivan.

Svoje su protivnike od prve do zadnje minute gazili s čvrstom obranom i brzim centrom. U napadu kada bi se pojavljivali, Sagosen je bio taj koji bi rješavao situacije. Zato je najbolji strijelac prvenstva.

Utakmica se igrala gol za gol te niti jedna reprezentacija nije stekla bitniju prednost. Onda se ukazao naš Marin Šego koji je u prvom dijelu zatvorio svoja vrata i branio nemoguće. Skinuo je 2-3 izgledne prilike Norvežana i uspijeli smo se odmaknuti na dva pogotka razlike.



S rezultatom 12-10 otišli smo na odmor i bili smo izrazito zadovoljno viđenim u prvom poluvremenu. Obrana je dopustila samo deset pogodaka što protiv izrazito brze i napadačke Norveške je bilo fantastično.

Ključan trenutak bio je u drugom poluvremenu kada smo ima tri pogotka prednosti (15-12) te kontru Igora Karačića. Bio je Karačić 1 na 1 s norveškim vratom Bergerudom, bio je to čisti zicer, ali norveški golman čudesno brani i dao je krila svojim suigračima u povratak.

Utakmica u regularnom dijelu završila je neodlučno. U prva dva produžetka igralo se gol za gol te je na kraju drugog produžetka ponovo rezultat bio neodlučen i morali smo gledati dodatnu dramu, dodatna dva produžetka.

Nakon trećeg produžetka, opet je završilo neodlučeno i dolazimo do tog čuvenog četvrtog produžetka. Norveška je povela, Hrvatska se vratila, vrijeme je curilo. Hrvatska je imala zadnji napad u četvrtom produžetku. Igrale su se posljednje sekunde produžetka, lopta je došla do našeg pivota Željka Muse koji se riješio svog čuvara i u maniri vrhunskih igrača zabio za pobjedu Hrvatske.

HRVATSKA JE ZASLUŽENO U FINALU EUROPSKOG PRVENSTVA! NAŠ INAT I SRČANOST POKAZALO JE REZULTATA TE JEDVA ČEKAMO FINALE! 

ZLATO JE NAŠE! 

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI