DVA GOLA NOGOMETNOG VIRTUOZA! Francuze je nakon potaškoća spasio nogometaš koji je istaknuo kandidaturu za prvog čovjeka prvenstva

Foto: Joel Marklund/ BILDBYRAN/Guliver image

Francuska se praktički prva plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru, u solidnoj utakmici pobijedila je Dansku s 2-1 (0-0). Iako su Galski pjetlovi cijelo vrijeme dominirali, Danska je naposljetku pružila pristojan otpor. Oba gola za Francusku dao je Kylian Mbappe, a nakon vodećeg gola Francuza za Dance je izjednačio Henrik Christensen.

Trenutak koji je oživio utakmicu dogodio se u 61. minuti. Danci su krenuli u napad, izgubili loptu, uslijedio je brzi protuudar Francuza, Theo Hernandez je povukao duboko, odigrao prema Mbappeu koji je sa sedam-osam metara iskosa lako gađao suprotni kut. Vratar Danske Casper Schemeichel bio je prekratak, a udarac izvanredan.

Još u prvome dijelu momčad Didiera Deschamps stvorila niz sjajnih prigoda, u kojima se Olivier Giroud nije snašao, a Mbape je promašivao i “zicere”. Kombinatorikom i istinskom fizičkom snagom stvarali su guste situcije pred danskim vratima i samo je bilo pitanje trenutka kada će Danska potpisati kapitulaciju.

Danci su odmah izjednačili, Christensen je zabio glavom, da bi samo nekoliko desetaka sekundi kasnije imali još jedan “zicer”. Nesretnik koji ga je promašio jest Lindstrom. Vratar Francuza Hugo Lloris bio je izvanredan u intervencijama.

Utakmica se rasplamsala, a u 86. minuti iznova nakon spektakularne akcije zavijorile su se francuske trobojnice, nakon spektakularne akcije. Antoine Griezmann je s desne strane iskosa, izdaleka, ubacio sjajnu loptu na drugu strativu gdje je čekao spreman Mbappe. Samo je u skoku podmetnuo nogu i zabio. Danska obrana ostala je šokirana.Nakon drugog kola Francuska ima šest bodova, Australija tri, dok Danska i Tunis imaju po jedan bod.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI