Eduardo se prisjetio Arsenala, ali i poslao upozorenje Englezima: ‘Hrvatska uvijek igra odlično kad je potrebno’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva dao je intervju za engleski Sky Sports gdje se dotaknuo vremena kada je igrao za Arsenal, hrvatsku reprezentaciju, ali i određenih životnih tema.

“Nogomet se mijenja svake godine, svi klubovi ulažu mnogo novca i kupuju kvalitetne igrače. Arsenal vodi istu politiku kao kad sam ja bio ondje; kupe jednu zvijezdu, a ostalo su igrači na kojima žele profitirati. Aubameyang je igrač svjetske klase. Postiže važne golove, ali veliki klub poput Arsenala ne može ovisiti o jednom ili dvojici igrača”, započeo je Dudu pa nastavio:

“Danas je teško postići instantni rezultat na taj način. Arsenal mora uložiti u tri do pet igrača da se vrati na vrh.”

Dotaknuo se vremena kada je igrao za londonski Arsenal.

“Čini mi se kao da sam jučer napustio Arsenal. Sjećam se svih lijepih trenutaka u Londonu. Arsenal u kojem sam ja bio je igrao prekrasan nogomet. Nedostaje mi to vrijeme. Obožavao sam Cesca Fabregasa. Tada je igrao tako dobro da ni na utakmicama i na treninzima nije mogao izgubiti loptu. On je najbolji igrač s kojim sam igrao”, prisjeća se Eduardo.



Hrvatska igra u grupi D protiv Engleske, Škotske i Češke te je najavio dvoboj Vatrenih i Gordon Albiona.

“Hrvatska svake godine napreduje, uvijek igra odlično na velikim natjecanjima, a zadnjih godina Engleska ima puno problema s Hrvatskom. Nekoliko igrača se umirovilo nakon SP-a u Rusiji, ali momčad je i dalje jako kvalitetna. Englesku moraju brinuti hrvatski vezni red i napad. Naravno, tu je Modrić, Ivan Perišić je legenda Hrvatske, Mateo Kovačić igra sve bolje za reprezentaciju. Treba baciti oko i na Marija Pašalića te Antu Rebića. Imamo mnogo igrača koji Engleskoj mogu napraviti probleme”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI