Engleski velikan dovodi nesuđenog hrvatskog reprezentativca: Rekorder Bundeslige i SAD-a karijeru nastavlja na Otoku?!

Facebook: Christian Pulisic (Official)

Engleski velikan pokazao je velik interes za nesuđenog hrvatskog reprezentativca još ove zime, ali nije ga uspio dovesti pa se plan prolongirao na ljeto.

Mlada zvijezda Borussija Dortmund i Bundeslige općenito, Christian Pulišić (18) mogao bi već sljedećeg ljeta preći u redove Liverpoola. Engleski velikan, odnosno, menadžer Jurgen Klopp, pokazao je velik interes za nesuđenog hrvatskog reprezentativca još ove zime, ali nije ga uspio dovesti pa se plan prolongirao na ljeto.

Dortmundov direktor, Hand-Joachim Watzke, otkrio je ovoga tjedna kako se zbog prevelikog broja igrača u klubu na ljeto očekuje odlazak nekih prvotimaca u bližoj budućnosti. Naglasio je kako se to posebno odnosi na ofenzivne igrače i kako bi neki mogli klub napustiti već ovoga ljeta.

Dortmund je trenutno rasadnik velikog broja mladih i talentiranih nogometaša i ne može svima pružiti uvjete i šansu u prvoj momčadi. Ofenzivni dio Borussije čine, mladi Ousmane Dembele, Alexander Isak, Emre Mor, Marco Reus, Mario Gotze, Andre Schurrle, Shinji Kagawa, Pierre-Emerick Aubameyang i Christian Pulišić.

Teško je da će se Dortmund odreći Dembelea koji slovi za najboljeg igrača do 20 godina u Europi, Reus i Aubameyang su ikone kluba, Isak ima tek 17 godina za njega imaju velike planove, Gotze, iako je stalno ozljeđen, ipak je najbolja polušpica u klubu, ostaju tek Mor koji je također mlad perspektivan, te Schurrle, Kagawa i Pulišić.

Iako je tek potpisao ugovor s Borussijom, Pulišić je za sada najbliže odlasku iz kluba, a Liverpool je klub koji može namiriti apetite Borussije što se tiče odštete. S druge strane Klopp je trener koji je u svijet lansirao brojne mlade igrače i ekspert je za razvoj talentiranih nogometaša pa nije isključivo da će se isto dogoditi i s Pulišićem.



Pitanje je samo koliko će Borussija tražiti za Pulišića. Trenutno vrijedi 12 milijuna eura, ali kako je tek potpisao ugovor na četiri sezone, cijena bi mogla biti paprena.

Inače, američki nogometaš hrvatskog podrijetla do sada je za Dortmund skupio 25 nastupa, upisao je dva pogotka i sedam asistencija. Uz to vlasnik je i dva rekorda, najmlađi je stranac koji je postigao gol u Bundesligi i najmlađi je igrač koji je zabio za reprezentaciju SAD-a.

https://www.youtube.com/watch?v=pK_7tT08oag

Facebook Comments

Loading...
DIJELI