Enrique je gadno pogriješio s Rakitićem: ‘Zašto Gomesa? Zašto?! To je bila katastrofalna odluka’!

Instagram: Ivan Rakitić (Official)

Portugalski veznjak odigrao je katastrofalno prvo poluvrijeme i svi su očekivali kako će u nastavku umjesto njega ući Rakitić, ali ušao je Rafinha.

Barcelona je šokirana nakon 4:0 poraza od PSG-a u osmini finala Lige prvaka, a glavni krivac, prema većini stručnjaka i navijača, jest trener Luis Enrique. Najviše mu se zamjera to što je na teren od prve minute poslao Andrea Gomesa umjesto Ivana Rakitića. Portugalski veznjak odigrao je katastrofalno prvo poluvrijeme i svi su očekivali kako će u nastavku umjesto njega ući Rakitić, ali ušao je Rafinha.

“To je bila katastrofalna odluka trenera i još gori nastup Gomesa. Rafinha je ušao kao njegova zamjena, ali ništa se bitno nije popravilo u drugom poluvremenu”, zaključuje Marca i hvali Rakitićevu borbenost u nastavku. No, u tih 18 minuta Ivan zaista nije mogao napraviti previše.

Ipak, za razliku od ostatka momčadi Rakitić se trudio, a to je zamijetio katalonski Sport. “Rakitić je unio barem nešto muškosti na teren za razliku od svojih suigrača”, stoji u tekstu Sporta koji ističe kako su Iniesta i Gomes odigrali ispod razine.

Novinar Jarno De Luca pitao se samo: “Zašto? Zašto? Zašto? Zašto staviti Gomesa umjesto Rakitića”? Novinar još smatra kako je Gomes loše igrao u napadu, a obrani nije pomagao i ostavljao je velike rupe.

Slično mišljenje dijeli i Ben Hayward: “Sergi Roberto trebao je imati veći pomoć i zato je odluka da igra Gomes, a ne Rakitić još nevjerojatnija”.



Jasno, ne možemo reći da bi Rakitić išta promijenio da je igrao od prve minute jer je cijela momčad djelovala grogirano i bezidejno, odnosno, Unai Emery je sa svojim PSG-om odigrao savršenu utakmicu i nadigrao je Barcelonu u svim segmentima igre, a ne samo u veznoj liniji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI