EUROPSKA LIGA: United protiv Anderlechta 1-1, Ajax razbio Schalke…

Facebook>: Henrikh Mkhitaryan (Official)

Anderlecht i Manchester United odigrali su u Bruxellesu 1-1. Ajax je u Amsterdamu slavio protiv Schalkea 2-0, dok je Celta u Vigu bila bolja od Racing Genka 3-2.

Nogometaši Ajaxa i Celte Vigo ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Europske Lige, dok su Anderlecht i Manchester United odigrali 1-1. Ajax je u Amsterdamu slavio protiv Schalkea 2-0, dok je Celta u Vigu bila bolja od Racing Genka 3-2.
“Crveni vragovi” su bili bliži pobjedi u Bruxellesu, međutim Anderlecht je igrao hrabro i uspio je izboriti remi u završnici susreta. Gosti su poveli u 37. minuti golom Henrika Mhitarjana. Odlično je pucao Marcus Rashford, Ruben je obranio, a Armenac pospremio odbijanac u gol. Radost domaćim navijačima donio je Leander Dendoncker u 86. minuti.
Ajax je odigrao odlično protiv Schalkea pobijedivši 2-0. Samo zahvaljujući raspoloženom gostujućem vrataru Ralfu Fahrmannu Ajax nije i uvjerljivije slavio. Domaćin je poveo u 23. minuti golom Davyja Klaassena iz jedanaesterca kojeg je izborio Amin Younes. Isti je igrač zabio za 2-0 nakon sjajne asistencije Justina Kluiverta, sina bivše legende ‘kopljanika’, Barcelone, Milana i nizozemske reprezentacije Patricka Kluiverta.
U najefikasnijem susretu večeri Celta je u Vigu pobijedila Racing Genk 3-2. Gosti su poveli u 10. minuti golom Jeana-Paula Boetiusa, no domaćin je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Pionea Sista (15), Iaga Aspasa (18) i Johna Guidettija (38). U 67. minuti Thomas Buffel je smanjio na 2-3.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI