Evo koji sve protivnici očekuju Dinamo u Ligi prvaka

gnk dinamo

Dinamo je sinoćnjim remijem protiv Rosenborga (1-1) prošao i posljednju stepenicu na putu ka skupini najelitnijega nogometnog klupskog natjecanja. Nakon Saburtala i Ferencvaroša Dinamo je bio bolji i od norveškog prvaka te se sedmi put u povijesti plasirao u Ligu prvaka.

Osim što je samim plasmanom zaradio više od 23 milijuna eura, Dinamo ima priliku za povijesni rezultat i još veću financijsku injekciju jer se, prvi put, nakon 1999. godine nalazi u trećoj jakosnoj skupini.

To znači kako u skupini neće moći igrati protiv Lyona, Bayera, Salzburga, Olympiakosa, Club Bruggea (ako sačuva prednost od 1-0 protiv LASK-a), Valencije i Intera.

Prva jakosna skupina:  Liverpool, Chelsea, Manchester City, Barcelona, Juventus, Bayern, PSG i Zenit.

Druga jakosna skupina: Real Madrid, Atletico Madrid,  Borussia Dortmund, Napoli, Šahtar, Tottenham, Benfica i Ajax (ako izbaci ciparski APOEL).



Treća jakosna skupina: Dinamo, Lyon, Bayer, Salzburg, Olympiakos, Club Brugge (ako izbaci LASK-a), Valenciju i Inter.

Četvrta jakosna skupina: Lokomotiv Moskva, Crvena zvezda, Genk, Galatasaray, Leipzig, Slavia Prag, Atalanta i Lille.

Prve utakmice igraju se 17. i 18. rujna. Svaka pobjeda u grupi donosi 2,7 milijuna eura, a remi 900 tisuća, ne računajući novac od TV prava i marketinga. Dvije najbolje momčadi iz skupine prolaze u osminu finala, trećeplasirana momčad odlazi u Europa ligu dok posljednja momčad ispada iz europskih natjecanja.

Ždrijeb skupina Lige prvaka održat će se u četvrtak 29. kolovoza, od 18 sati u Monte Carlu, uz napomenu kako se u skupini ne mogu naći dvije momčadi iz iste države, što znači da Dinamo ne može, primjerice, igrati s Real Madridom i Barcelonom.

Potencijalno najteža skupina bila bi ona s Liverpoolom, Realom i Leipzigom ili Bayernom, Realom i Lilleom.

Naizgled najlakša, ali i najmanje atraktivna, skupina bila bi sa Zenitom, Benficom i Genkom.

Također, Dinamo bi mogao izvući Crvenu zvezdu, što bi bio prvi njihov susret nakon raspada bivše države.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI