EVO PLANA: Želi ga psihički dokrajčiti a onda pred Arapima nokautirati

Screenshot

Ostalo je nešto više od dva tjedna do boksačke poslastice u kojoj će po drugi puta snage odmjeriti simpatični Meksikanac topovskog udarca, i model, pomalo body builder, ali prije svega boksač i bivši prvak svijeta po  WBA, WBO, IBF, IBO federacijama, Englez Anthony Joshua.

Sječam se kao da je bilo jučer njihovog prvog meča, i izlaska pred medije koji je prethodio neočekivanoj pobjedi kako svi vole reći, simpatičnog Meksikanca. Koliko je simpatičan najbolje je osjetio Joshua prilikom silovitih udaraca koje je simpatično primao u glavu.

Prilikom “sučeljavanja”, odnosno zajedničkog medijskog predstavljanja navedene dvojice, Joshua je u maniri pravoga kavalira na trenutak poklonio svoje pojaseve Ruizu mlađem, kao eto, da osjeti kako ih je držati. Mnogi su taj potez procijenili gospodskim umjesto arogantnim i podcjenjivačkim. Dobro, Antony se doima zaista kao dobar momak i možda mu je namjera doista bila altruistična, no ako je povod njegovom potezu bio zaista dobronamjeran, onda je definitivno potvrdio da se glupost i dobrota vole.

Nije Joshua ni glup u klasičnom smislu, pokazao je nebrojeno puta, čak i poslije napornih mečeva da su mu misli čiste i da je elokventan dečko, no ponuditi pojaseve protivniku, iz zafrkancije ili nemara boksaču koji će te u meču pokušati lupiti šakom zapakiranom u tanku rukavicu, i to ponoviti što više puta, tako da padneš na pod s potresom mozga, jednostavno je glupo, na onaj nama ljudima poznat, duhovan način.

Andy Ruiz Jr, je zaista momčina i pol, praktični vjernik, ponizan, ne razmeće se, čvrst u stavovima, s podjednakom dozom kriticizma prihvaća poraze i pobjede. Takav dojam barem ostavlja. U 34 profesionalna meča ostvario je 33 pobjede. U amaterskoj karijeri ostvario je 105 pobjeda i 5 poraza, zvuči nestvarno koliko i blesavo. Sve to pod vodstvom kubanskog eksperta Fernanda Ferrera. Ovaj čovjek je boksač simpatičnog nadimka Uništavač ili Destroyer, ljudi ne gledajte mišiće.



Ruiza su pitali za mišljenje pred novi veliki obračun koji će se odigrati u vrućoj arapskoj noći 7. prosinca s Joshuom, dobro, noći su tamo hladne, ali zvuči simpatično, a ovaj je konstatirao da Anthony ni ovoga puta neće imati adekvatan odgovor na ono što ga u ringu čeka.

“Kad bi me uoči našeg prvog dvoboja pitali s kime bih se radije borio – Furyjem, Joshuom ili Wilderom? Uvijek bih odgovarao s Anthonyjem Joshuom. Zašto? Pa zbog njegovog stila. Mislim da on ima savršen stil za mene”, objasnio je Ruiz zabezeknutim medijima da bi se prešaltao na analizu njihovog prvog susreta:

“Bio sam bolji borac tog dana jer sam ga pritiskao i bacao više udaraca. Anthony mi je tada, nakon onih sučevih brojanja, izgledao kao da ne želi nastaviti. Sada smo uvježbavali odgovor na sve što mislimo da će AJ raditi. Doveli smo sparing partnere koji će trčkarati oko mene… Bit ćemo spremni na sve. Namjeravam slijediti taktiku. Morat ću vršiti pritisak, raditi na tijelu i u konačnici ga slomiti, posebno u onom mentalnom dijelu”, poručio je Ruiz.

Ruiz je za novi meč pripremio i “novo tijelo”, nešto je smršavio kako će i sam priznati, ali je naglasio da to neće utjecati na snagu njegovih udaraca. Komentirao je i promjenu kod Joshue.

“On je uvijek bio u dobroj formi. Uvijek je izgledao dobro. Vidio sam neke snimke gdje izgleda mršavije, ali ne mogu reći hoće li mu to biti prednost ili nedostatak. Ne znam hoće li zbog toga moći primati udarce dobro kao što ih je znao primati s više kilograma”, osvrnuo se svjetski prvak na tu temu.

Eto, sada još samo preostaje da se strpimo dva tjedna i pogledamo koliko od ovih izjava drži vodu. U međuvremenu nas očekuje još jedan boksački spektakl. Ove subote boksaju Deontay Wilder i Luis Ortiz, koji je dobio drugu priliku nanijeti prvi poraz u karijeri Srebrnom bombarderu, i okititi se WBC pojasem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI