Evo što hrvatski rukometaši i koordinator Ivano Balić imaju reći o debaklu i mogućoj smjeni Babića…

Foto: Gol.hr

Zlatko Horvat bio je jedan od najboljih u momčadi Hrvatske, a ujedno je bio i tragičar utakmice s Norveškom. On pak daje punu podršku Babiću.

Hrvatska rukometna reprezentacija vratila se u Zagreb iz Pariza, odnosno, Francuske gdje su sudjelovalo na Svjetskom prvenstvu. Neki će kazati kako je Hrvatska ostvarila uspjeh četvrtim mjestom, ali onaj tko je gledao utakmicu sa Slovenijom za broncu i treće mjesto, to jednostavno ne može okarakterizirati uspjehom. No, četvrto mjesto na svijetu je velika stvar, ali činjenicama se ne može pobjeći, a činjenica je da su 20 minuta prije kraja hrvatski rukometaši imalo osam golova prednosti i Sloveniju u nokdaunu, a na kraju se dogodio totalni preokret.

U zagrebačkoj zračnoj luci pred kamere je stao koordinator za muški rukomet, Ivano Balić koji je rekao dvije, tri riječi za javnost, dok je izbornik Babić odjurio dalje.

Balić nije htio komentirati moguće smjene njega i izbornika, odnosno, izvanrednu sjednicu koju je najavio HRS.

”Normalno da je teško, ali ponosan sam na dečke kako su igrali cijeli turnir. Na kraju bi četvrtim mjestom trebali biti zadovoljni. Naravno da sam odgovoran za rezultat, ali nisam razgovarao s predsjednikom saveza nakon utakmice sa Slovenijom”, kazao je Balić, prenosi Gol.hr.

Na pitanje o raspoloženju igrača, Ivano Balić je kratko odgovorio: ”Pitajte igrače što su rekli i što su govorili, ne bih u njihovo ime.”



To je bilo to od koordinatora Balića, a nešto razgovorljiviji bio je Luka Šebetić, iako je i kod njega raspoloženje poprilično loše.

”Ja sam sretan i zadovoljan. Četvrto mjesto zvuči tužno, ali mi smo došli u polufinale SP-a, nosili se s jako teškim ekipama, držali ih u šaci, ali na kraju smo ispustili to. Pokazali smo da smo odličan tim i ekipa, nisam tužan. Žao mi je što nismo održali nalet Slovenije, ali to se događa u sportu. Ne mogu si ništa predbaciti”, rekao je Luka Šebetić, pa nastavio, ”Jednostavno nismo bili svjesni da ta naša prednost može doći u pitanje, ali je došla. Sigurno nije bilo lako kad su oni uhvatili takav zalet. Ne znam, teško mi je reći, htjeli smo pobijediti. Meni je bilo lijepo s izbornikom Babićem”, veli Šebetić.

Marko Mamić, najbolje ime Hrvatske protiv Španjolske, komentirao je kako se osjeća nakon svega.

”Prvo ću reći da sam zadovoljan i ponosan na ekipu. Došli smo do polufinala i tamo nesretno izgubili, ali stvarno mogu biti zadovoljan. Bitno da nam je ekipa u nekoj zdravoj atmosferi, što jest. Što se nas tiče, u dobrom smo odnosu s izbornikom i nemamo ništa protiv toga da nastavimo s istim stožerom. Imali smo veliku želju, svjesni smo toga da smo mogli osvojiti medalju, ali nismo imali i malo sreće.”

Na pitanje o mogućoj smjeni izbornika Mamić je kazao: ”Mene osobno nitko nije pitao za mišljenje oko izbornika.”

Zlatko Horvat bio je jedan od najboljih u momčadi Hrvatske, a ujedno je bio i tragičar utakmice s Norveškom. On pak daje punu podršku Babiću.

”U dobrom sam emotivnom stanju. Normalno, uvijek se prisjetiš tih trenutaka, ali bude to prošlo. Nas igrače nitko nije pitao ništa vezano za Babića, moje osobno mišljenje je da mu dajem punu podršku. Mislim da je ovo bio jako dobar rezultat. Da je ušao taj penal, danas ne bi govorili o tome”, poručio je Horvat te za kraj napomenuo:

”Mislim da je Hrvatska sposobna osvojiti zlato na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Imamo jako puno dobrih mladih igrača i nadam se da će oni zabljesnuti.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI