FILIP HRGOVIĆ OSTAO ŠOKIRAN: ‘Što me imaš pozdravljati!’

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Filip Hrgović će u noći sa subote na nedjelju u meksičkome Hermosilu odraditi meč s Marijem Heredijom. Iako Meksikanac ima prednost domaćeg terena, Hrgović je uvjeren u svoju pobjedu i nastavak pobjedničkog niza. Filipu je ovo deveta borba u karijeri, a i za ovaj se meč pripremao u Miamiju kod kubanskog trenera Pedra Diaza. Hrga se u Hermosilu pojavio sa sombrerom da iskaže čast i poštovanje zemlji koja je dala toliko dobrih i velikih boksača.

“Ti su ljudi moji heroji. Želim zahvaliti promotorima koji su mi dali ovu priliku. Bit će to pravi šou. Želim zahvaliti treneru Diazu koji me pripremio na ovu borbu i ostalim članovima svog stožera. Želim zahvaliti Herediji na prihvaćanju ovog izazova. Bit će to sjajna borba”, poručio je Hrgović.

Skupa s meksičkim boksačem, odradio je prve otvorene treninge u Meksiku, a iznenadila ga je čudna gesta meksičkog boksača. Naime, Heredija je, nakon što je završio trening, krenuo prema Filipu. Zaštitari su odmah htjeli intervenirati, no do sukoba nije došlo. Heredija je samo htio pozdraviti našeg borca, što je Hrgovića malo izbacilo iz takta.

“Što me imaš pozdravljati! Pozdravi me poslije meča. Pokazao je prevelik respekt. Ne volim takve borce koji previše pozdravljaju. Mi smo tu da se borimo. On je tu da mi skine glavu, ja sam tu da njemu skinem glavu. Sačuvaj me, Bože, od borba s čovjekom koji nema što izgubiti. Ja sam veliki favorit, on ide na sve ili ništa. Ja trebam to završiti. Treba vidjeti kako će mi se lijeva ruka ponašati.”

Hrgović je ogromni favorit, a toga su svjesne i kladionice. Koeficijent na njegovu pobjedu je 1,01, što je najniža moguća kvota u kladioničarskom svijetu. No i nešto se pita Marija Herediju koji,  premda nikad nije boksao protiv tako visokog teškaša, spreman čeka meč i očekuje pobjedu na domaćem terenu.



“Ovo je najbolja borba u mom životu. Osjećam se spremno i želim pobijediti. Gledao sam ga, težak je borac. Visok je i malo sam zabrinut, Nikad se nisam borio s boksačima koji su visoki poput njega. Spreman sam, radio sam na tome i idem po pobjedu. Nikada nisam izgubio u Hermosillu i volim se ovdje boriti.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI