FINALISTI LIGE PRVAKA LIVERPOOL I TOTTENHAM: U ovoj sezoni dva različita svijeta

Foto: EPA

Prošlogodišnji finalisti Lige prvaka Liverpool i Tottenham odigrali su onda fenomenalnu utakmicu u kojoj je momčad Jurgena Kloppa odnijela pobjedu i trofej.

Dvije momčadi susreli su ovog vikenda u prvenstvenoj utakmici gdje je Liverpool ponovno odnio pobijedu, ovaj put je bilo 1-0. Pogodak odluke donio je Roberto Firmino.

Utakmica je mogla komotno završiti podjelom bodova, ali svoje prilike nisu iskoristili Song Heung-Min i de Celso.

Tottenham ove sezone ne djeluje ni sjena one momčadi od prošle sezone. Pocchettino je smjenjen u jednom trenutku sezone i na njegovo mjesto doveden je klasni trener Jose Mourinho.

Takvo ime je dovedeno na klupu Tottenhama kako bi se pokrenula momčad, kako bi se momčad mogla boriti za vrh prvenstva, ako ne ove sezone onda svakako sljedeće sezone.



Kriza je evidentna, ozljeđen je najbolji strijelac Tottenhama Harry Kane, a Mourinho ne uspijeva posložiti svoje trupe na najbolji mogući način.

Zbog toga Tottenham se trenutačno nalazi na osmoj poziciji, gdje u 22 susreta imaju 30 bodova. Činjenica koja najviše boli je da zaostaju za vodećim Liverpool nevjerojatnih 31 bod.

Liverpool s druge strane, doživljava najbolje trenutku u klupskoj povijest. Prošle sezone osvojili su naslov prvaka Europe, ove sezone ‘gaze’ sve pred sobom.

Jurgen Klopp se pokazao kao idealnim menadžerom za Liverpool. Kada je došao u klub prodao je Coutinha Barceloni za nestvarnih 142 miliona funti i taj novac iskoristio za dovođenje igrača kao što su Van Dijk i Alissona. U principu krenuo je ‘rebildanje’ momčadi.

To se pokazalo kao puni pogodak, jer današnja momčad Liverpoola izgleda fenomenalno. Obranu drži Van Dijk, na golu je Alisson, a napad Sane-Firmino-Salah ruši svaku moguću obranu koja se pojavi ispred njih.

Naslov prvaka Europe Liverpool je iskoristio na najbolji mogući način. Danas u prvenstvu suvereno drže prvu poziciju. Prvi pratitelj Leicester City kaska velikih 16 bodova, s tim da Liverpool ima i utakmicu manje zbog nastupa na Svjetskom klupskom prvenstvu.

U dosadašnjih 21 utakmici Liverpool je pobijedio u njih 20 i ima tek jedan remi protiv Manchester United. Uistinu impresivno.

Liverpoolovi navijači zato s pravom očekivati toliko dugo željen naslov prvaka Engleske. Lijepo je biti prvak Europe, daleko od toga, ali svaki navijač Anfielda sanja taj trenutak kada će Liverpool podignuti taj naslov. Trideset godina je uistinu puno za jedan takav mitski klub kao što je Liverpool. Stiglo je to vrijeme.

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI