(FOTO) Andrej Kramarić jedini hrvatski nogometaš među 50 najproduktivnijih napadača Europe!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Prema toj analizi najbolji je mladi francuski nogometaš iz redova Monaca, Kylian Mbappe.

Ugledni Financial Times objavio je ljestvicu od pedeset najproduktivnijih napadača Europe, a na tom se popisu našao i jedan hrvatski reprezentativac. Naime, Andrej Kramarić jedini je Hrvat među 50 cijenjenih nogometaša, a glavni kriterij selekcije bio je ukupan broj golova i asistencija u usporedbi s minutama provedenim na terenu.

Prema toj analizi najbolji je mladi francuski nogometaš iz redova Monaca, Kylian Mbappe. Mlada zvijezda našla se tako ispred Lionela Messija i Driesa Mertensa, te Luisa Suareza i Edina Džeke, koji zatvaraju najboljih pet s ovog popisa.

Od hrvatskih napadača tu je tek Andrej Kramarić, a on se našao na 41. mjestu. Andrej u dosadašnjem djelu prvenstva za svoj Hoffenheim odigrao 31 utakmicu, odnosno, 2.194 minute, zabio je 15 golova i osam puta asistirao.

Zanimljivo je spomenuti kako je Cristiano Ronaldo tek 19 na ovoj listi, a Zlatan Ibrahimović je još niže na 28. mjestu. Spomenimo kako je Gonzalo Higuain, napadač vrijedan 90 milijuna eura, tek jedno mjesto iznad Kramarića. Krama je iza sebe ostavio velike zvijezde poput Diega Coste, Delea Allija, Christiana Eriksena i Sadia Manea.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI