(FOTO) ‘Divac je lažljivac i njegova riječ ne vrijedi ništa’: Legenda srpske košarke razbjesnila Ameriku i navijače Sacramenta

U vrijeme dok su svi gledali All-Star vikend u New Orleansu, slavni NBA komentator Adrian Wojnarowski objavio je na svojem Twitteru kako će jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi, DeMarcus Cousins ojačati redove New Orleansa u sklopu razmjene sa Sacramentom.

Legenda Sacramenta i srpske košarke, Vlade Divac, izazvao je gnjev cijelog košarkaškog svijeta. U vrijeme dok su svi gledali All-Star vikend u New Orleansu, slavni NBA komentator Adrian Wojnarowski objavio je na svojem Twitteru kako će jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi, DeMarcus Cousins ojačati redove New Orleansa u sklopu razmjene sa Sacramentom.

Divac, inače generalni menadžer Sacramenta, našao se na udaru medija i navijača. Piše se kako je Divac navodno dao riječ igraču i njegovu agentu kako do razmjene neće doći, a da je prethodno već znao za dogovor, odnosno, da je posao već finaliziran. Taj je potez okarakteriziran izuzetno neprofesionalnim i to prema svima, igraču, klubu, agentu, navijačima. NBA stručnjaci pak tvrde kako bi Divac zbog ovog posla mogao izgubiti radno mjesto, pa i status u klubu.  

Cousinsov menadžer Jarrin Akana bio je silno ljutit zbog razmjene u redove New Orleansa. “Razgovarao sam s vlasnikom Kingsa i menažerom kluba Divcem o budućnosti DeMarcusa i obojica su me uvjeravali kako ga smatraju igračem koji će obilježiti klub. Na kraju, da ne bi ispalo da lažem, Divac je dao i službeu izjavu. Toliko o tome koliko njegova riječ zaista vrijedi”, izjavio je Akana.

Kao dio pogodbe s New Orleansom, u redove Sacramenta Pelicans će poslati bekove Buddyja Hielda, Tyrekea Evansa i Langstona Gallowaya, a uz to i prava na prvi izbor u prvom i drugom krugu na sljedećem draftu.

No, Cousinsu možda i neće biti tako loše u New Orleansu, igrat će s Anthonyjem Davisom, rekorderom i MVP-jem tek odigranog All-Star turnira. Spomenimo kako je Cousins na glasu kao ‘zločesti dečko’ NBA-a, a poznat je po svojoj nedisciplini i učestalim tehničkim pogreškama. Stoga, veliki je to rizik i za New Orleans jer ako im tadem Davies-Cousins ne donese ‘play-off’ na ljeto će biti problema.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI