(FOTO) GOL BARCELONE NA CAMP NOUU DOSLOVCE IZAZVAO POTRES: Seizmometar je podivljao u 95. minuti!

Facebook: FC Barcelona (Official)/Photo: VICTOR SALGADO/Twitter: ICTJA - CSIC‏

Barcelona je napravila povijesni pothvat i nadoknadila zaostatak od četiri gola rezultatom 6:1 i u najluđoj mogućoj završnici osigurala plasman u četvrtfinale, a koliko je žestoko slavlje navijača bilo svjedoči i ova činjenica.

Vjerovali ili ne, pogodak Sergija Roberta u posljednjim sekundama utakmice Barcelone i PSG-a na Camp Nouu izazvao je potres. Barcelona je napravila povijesni pothvat i nadoknadila zaostatak od četiri gola rezultatom 6:1 i u najluđoj mogućoj završnici osigurala plasman u četvrtfinale, a koliko je žestoko slavlje navijača bilo svjedoči i ova činjenica.

Seizmolog Instituta za geoznanosti Jaume Almera, Jordi Diaz, otkrio je kako je njihov sezimometar, udaljen oko 500 metara od stadiona, zabilježio najveće ikada zabilježene vibracije tog tipa. Amplitude na seizmometru primjećene su i kod drugog i trećeg pogotka Barcelone, a nakon gola PSG-a su pale. No, opet su se podigle nakon četvrtog i petog gola Barcelone. Nakon šestog gola Katalonaca instrumenti su podivljali.

“Seizmometar pratim tijekom utakmica Barcelone i na koncertima koji se održavaju na Camp Nouu, a ovo su najveće vibracije do sada”, izjavio je Diaz.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI