(FOTO) ISIL objasnio na koji način će sijati smrt na Mundijalu u Rusiji

Teroristička organizacija, takozvana Islamska država, najavila je nove napade i to na Svjetskom nogometnom prvenstvu koje se održava ovoga ljeta u Rusiji. Najavili su napade na igrače i navijače, a poručili su kako će to činiti dronovima, odnosno bombama pričvršćenim na te letjelice.

Jezive forografije i videozapisi objavljeni su na šifriranoj aplikaciji Telegram gdje se također detaljno objavljuju planovi napada. Na jednoj od fotografija može se vidjeti kako dron nosi protutenkovsku raketu, a obznanili su kako u svojim terorističkim redovima imaju ljude obučene za rukovanje dronovima koji imaju iskustvo iz ratovanja po Iraku i Siriji. Navodno je riječ o dronovima kakvi se koriste obično koriste na snimanjima filmova, dakle moguće ih je lako nabaviti i nije preteško rukovati njima.

Da stvar bude gora, sigurnosne službe priznale su kako je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji mogući cilj ISIL-a, prenosi to Daily Mail. Teroristi Islamske države mogli bi tražiti odmazdu za Putinove napade po Siriji i to se navodi kao jedan od glavnih razloga mogućih napada.

Elad Ezrachi iz tvrtke Sixgill, pojasnio je za Star kako obavještajni podaci pozivaju na oprez, odnosno kako se ove informacije mora shvatiti vrlo ozbiljno.

“Ako ovu tehnologiju budu koristili za napade tijekom Svjetskog prvenstva, to bi moglo prouzročiti katastrofalne posljedice”, naglašava.



Daily Mail
Daily Mail
Daily Mail
Facebook Comments

Loading...
DIJELI