(FOTO) IVANIŠEVIĆ UŠAO U TENISKU BESMRTNOST I PRIMLJEN JE U KUĆU SLAVNIH! Uvela ga je legenda i uzor: ‘Taj je jedini bio luđi od mene!’

Foto: Instragram

Goran Ivanišević još je jednom u svojoj karijeri ušao u povijest. Ovoga puta kao prvi Hrvat koji je primljen u tenisku Kuću slavnih. Dogodilo se to rano jutros po hrvatskom vremenu…

Trebao je još prošle godine dobiti čast, ali pandemija je sve to prolongirala.

“Naravno da kad sam ja u pitanju da se morala dogoditi globalna pošast”, šalio se u svom stilu.


Ipak dočekao je i zajedno s Conchitom Martinez, Španjolkom koja je također osvojila Wimbledon i dobio veliku čast. Uveo ga je John McEnroe njegov tenski uzor, a koji je naglasio da je bio jedini koji je bio i “luđi od njega”.

Dobio je čast zbog osvojenog nezaboravnog Wimbledona iz 2001. godine, ali nije to bilo sve iz repertora Hrvata na najvećim turnirima. Igrao je tamo još tri finala u All England Clubu, uglavnom je smetao samo jedan igrač…“Uništio mi je karijeru”, govorio je za Petea Samprasa.

Ukupno je osvojio 21 naslov, bio je pobjednik Davis Cupa, osvojio je i dvije brončane medalje. Osvojio je i Grand Slam Cup, Hopman Cup, a nije zanemarivo, rekorder je i po broju aseva ispaljenih u jednoj sezoni.

U svojoj trenerskoj karijeri osvojio je već nekoliko Grand Slam turnira, a prvi je stigao s Marinom Čilićem 2014. godine kad su zajedno osvojili US Open.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI