FRANCUSKI MEDIJI DEVASTIRANI NAKON ‘CRNOG PETKA’! Zavladala teška depresija, pogledajte kako kukaju

screenshot

Hrvatska Davis Cup reprezentacija pobrinula se da Francuzi doista imaju ‘crni petak’. Marin Čilić i Borna Ćorić svladali su Tsongu i Chardyja u prvim mečevima finala Davis Cupa i došli na korak od drugog naslova prvaka svijeta.

Francuzi su dosta teško podnijeli poraze svojih tenisača i priznali kako je to doista bio ‘crni petak’ za njihov tenis.

Ugledni L’Equipe piše sljedeće: “Tsonga živio je i disao za Davis Cup dva mjeseca, spremao se i trenirao, učinio je sve da bude spreman. Bio je spreman boriti se. Ipak, njegovo stanje duha nije bilo dovoljno protiv Čilića, koji je bio siguran u svoju destruktivnu moć i slavio u tri seta drugog singla između Francuske i Hrvatske. Francuska se nalazi bezizlaznoj situaciji. Chardy je pao ranije poslijepodne, rezultat je 2:0 za Hrvate koji nisu imali popusta na crni petak”, piše francuski medij.

Depresija je uhvatila i novinare Le Mondea. ““Hrvatska vodi s 2:0 nakon prvog dana. Hrvati su u prvom poluvremenu velikog finala pobijedili usred Francuske, u petak 23. studenog na ‘crni petak’, nakon dvije utakmice prvog dana u finalu Davis Cupa. Prvi meč osvojio je Borna Ćorić protiv Jeremyja Chardyja u tri seta, a drugi je Marin Čilić protiv Tsonge također u tri seta”, piše Le Monde.

Ništa bolje volje nisu bili ni u La Parisienu, koji pak na svojoj naslovnici čak niti nema Davis Cup.



“Jeremy Chardy i Jo-Wilfried Tsonga nisu osvojili niti jedan set ovoga petka. Vidimo se u subotu u igri parova s Mahutom i Herbetom“, vrlo šturo poručuju.

Hrvatima treba još samo pobjeda u parovima za nedostižnih 3:0, a za to su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić, dok će za Francusku igrati Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut.

Ako Francuzi kojim slučajem smanje u subotu na 2:1, odlučivat će Čilić i Chardy u nedjalju, a bude li 2:2, pobjednika odlučuju Ćorić i Tsonga.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI