FULHAM PONOVNO U PREMIER LIGI! Izborili pobjedu u šokantnoj završnici na Wembleyu

Nogometaši Fulhama posljednji su putnici u elitni razred engleskog nogometa nakon što su sinoć na Wembleyu u produžetcima slavili protiv Brentforda sa 2:1.

Kao i svaka utakmica u kojoj su veliki ulozi, a u ovoj je ulog bio 150 milijuna funti, nije bila poprište spektakularnog nogometa ali je utakmica bila prava otočka sa puno tempa i čvrstih duela.

Nakon regularnih 90 minuta nismo dobili pobjednika te se otišlo u produžetke.

Tada na scenu stupa junak Fulhama Joe Bryan koji je prvo u 105 minuti iskoristio pogrešku vratara Brentforda koji je očekivao centaršut, te je sa 40 metara poslao loptu u mrežu.

Drugi produžetak je naravno donio potpuno otvoren nogomet u kojem su igrači Brentforda pokušavali izjednačiti ali je ponovno Joe Bryan,obrambeni igrač po vokaciji, zabio svoj drugi gol manirom rasnog strijelca u 117 minuti te se mislilo kako je riješio utakmicu.



No nogometaši Brentforda, koji nisu bili u premiershipu već 73 godine, smanjili su zaostatak minutu prije kraja ali to je bio samo utješni pogodak pa su igrači i navijači Fulhama mogli početi slaviti promociju u najviši rang engleskog nogometa.

Junak Fulhama branič Joe Bryan je u ovoj sezoni u regularnom dijelu natjecanja zabio samo jedan gol ali očito je najbolje sačuvao za sam kraj.

Brentford može žaliti za regularnim dijelom sezone u kojem su se u zadnjem kolu mogli se plasirati direktno u Premier league, ali ju na svom stadionu izgubio od posljednje plasiranog Barnsleya.

Video sa ove zanimljive utakmice možete pogledati ovdje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI