GORAN ORIGINALNO OPISAO NOLU: ‘Moraš ga ubiti 27 puta da bi ga slomio! Kad mislite da je mrtav, on se opet digne!’

Izvor: Wochit/AFP/Glyn KIRK

Naš legendarni tenisač Goran Ivanišević je kao igrač ispisao hrvatsku povijest i osvojio Wimbledon 2001. godine u epskom finalu koje se i danas prepričava.

Prije dvije godine Novak Đoković ga je iznenadio pozivom da se priključi njegovom timu za najpoznatiji svjetski tunir. Goran taj poziv nije mogao odbiti, ali tada i nije mogao ostati dulje od tjedan dana uz Đokovića u pohodu na Wimbledon, zbog ranije dogovorenih obaveza, tako da je Noletov tadašnji uspjeh, Ivanišević prihvaćao samo djelomično kao svoj.

Sad mu nitko ništa ne može reći i predbaciti; Goran je Wimbledon osvajao kao igrač i kao trener.

Ivanišević je s ponosom pričao o uspjehu Novaka Đokovića, a odmah je nahvalio srpskog tenisača:

“Ovo je bilo prekrasno finale jer je u igri bio njegov 20. Grand Slam trofej te treći u nizu ove godine. Nakon što je izgubio prvi set, prva dva gema u drugom setu bila su jako važna. Ovaj turnira sam osvojio kao igrač i kao trener, pa ne moram više ni dolaziti ovdje”, našalio se Goran.



Novak bi mogao postati prvi tenisač od 1969. i velikog Australca Roda Lavera koji je osvojio sve Grand Slam turnir u jednoj sezoni:

“I prije nego što smo surađivali, ja sam tvrdio da je on jedini koji može osvojiti Golden Slam, to znači osvojiti sva četiri najveća turnira i olimpijsko zlato. Nakon Roland Garrosa bio je pun samopouzdanja, igrao je sjajno, ali i kad nije pobjeđivao. Zato i je pravi šampion. Izjednačio se s Federerom i Nadalom po broju Grand Slamova, a u New Yorku će moći ponoviti Lavera, sama pomisao na to je luda. Nitko nije mislio da je to moguće u 21. stoljeću, ali to smo mi Balkanci, posebni smo narodi”, prokomentirao je Ivanišević Noletovu sezonu pa kratko zaključio:

“Ukoliko to napravi, rasprave o najboljem ikada mogu stati. Ta priča je i definitivno gotova.”

Još je nešto dodao u intervjuu za srpske medije:

“S Novakom vam je kao u filmovima. Morate ga ubiti 27 puta da biste pobijedili. Kad mislite da je mrtav, on se opet digne! Kao u akcijskim filmovima”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI