GOTOVO JE! Kalinić odbio Kineze: ‘Ostajem u Fiorentini, iako je bio velik pritisak na mene da odem’

Facebook.: Fiorentina: Photo: Gabriele Maltinti

Nakon gotovo mjesec dana špekuliranja, prihvaćanja, odbijanja ponuda, negiranja, pa potvrđivanja transfera, situaciji je došao kraj.

Saga oko odlaska hrvatskog nogometnog reprezentativca, Nikole Kalinića, iz Fiorentine u Kinu konačno je gotova. Nakon gotovo mjesec dana špekuliranja, prihvaćanja, odbijanja ponuda, negiranja, pa potvrđivanja transfera, situaciji je došao kraj. Kalinić je prelomio i odlučio ostati u Fiorentini.

“Ostajem u Fiorentini! To je moja odluka. Samo moja. Želim igrati u Italiji, za klub u kojem sam već dvije godine, gdje mi je lijepo, osjećam se stvarno ugodno. Izražavam veliku zahvalnost treneru i suigračima, želim nastaviti s njima”, kazao je Kalinić za Sportske novosti.

Otkrio je kako se izvršavao velik pritisak na njega da ode. “Bio je veliki pritisak ovih dana da me se proda, osjećao sam se kao da me guraju u Kinu. Ne klub, nego novinari i uopće javnost, koji su napravili takvu atmosferu. Kao da su me se htjeli riješiti. Ja niti u jednom trenutku nikome nisam rekao da bio rado otišao. Jasno je da sam malo razmislio kad sam vidio ponudu, međutim nisam se u niti jednom času opredijelio za Kinu”, veli Kalinić.

Ono što je dosta iznenadilo, jest da Kalinić zapravo izravno nije ni razgovarao s Kinezima. “Ne, nisam izravno razgovarao s Kinezima. Ne znam niti koliko su ponudili klubu za odštetu. Dakle, ja sam dobio ponudu Tianjina za sebe i prelomio da ostajem. Sjećate se da sam odmah u prvom času rekao da ne bih otišao, kasnije sam razmislio i ovo je moja konačna odluka. Ostajem u Firenci s trenerom i suigračima jer lijepo mi je ovdje, uživam”, dodao je Kalinić, kojem su nudili između 10 i 12 milijuna eura po sezoni.

Kalinić je ovim potezom dokazao kako nogomet ne igra samo zbog novca i dobro je znati da još postoje romantični nogometaši koji boje svog kluba ne bi mijenjali za puste milijune. Kalinić je imao prilike postati najplaćenijim hrvatskim nogometašem i jednim od najplaćenijih na svijetu, no on je to odbio kako bi i dalje igrao za svoju Fiorentinu, a to se mora cijeniti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI