GOTOVO JE! ZNA SE NA KOGA IDE HRVATSKA! Kakva drama, ovo definitivno nismo željeli! Izborniku Daliću se nije ispunila želja

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska će se u osmini finala Europskog prvenstva u ponedjeljak u Kopenhagenu sresti sa Španjolskom! Takav rasplet stigao je u napetoj završnici skupine E u kojoj su Španjolci završili na drugom mjestu nakon što je Švedska u posljednjim trenucima utakmice protiv Poljske stigla do pobjede s 3:2.

Švedski junak je golom u sudačkoj nadoknadi bio Viktor Claesson, a njegova realizacija za pobjedu Šveđana značila je da će Hrvatska u glavnom danskom gradu ići na Španjolce.

Protivnik s kojim će se hrvatski igrači sresti nije bio izbor koji je Zlatko Dalić imao u razgovoru s novinarima ranije danas, ali nevjerojatna završnica u St. Peterburgu donijela je odluku da se ipak mora ići na danas raspucanu Španjolsku. Izabranici Luisa Enriquea su u posljednjem kolu prvog kruga u Sevilli s 5:0 ‘razbili’ Slovačku.

Španjolci se raspucali baš prije Hrvatske

Španjolska je za kraj prvog kruga dominirala protiv Slovačke. Mogli su zabiti već praktički na početku utakmice, no Alvaro Morata u 12. minuti nije iskoristio penal koji mu je skinuo slovački golman Martin Dubravka. Momčadi koju vodi Luis Enrique se sve otvorilo kasnije. Dubravka je u 30. minuti jako nespretnom reakcijom poslao loptu u svoju mrežu, a pri kraju prvog poluvremena Aymeric Laporte zabio je za 2:0.



U drugom poluvremenu pala su preostala tri gola. Pablo Sarabia (56′) i Ferran Torres (67′) bili su strijelci u španjolskom rezultatskom odmaku do 4:0, a autogol koji je zabio Juraj Kucka (71′) postavio je završni rezultat.

Treći put u nizu na Euru

Hrvatska i Španjolska će se u ponedjeljak sresti treći put na posljednja tri europska prvenstva. Na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini je u utakmici u skupini s 1:0 slavila Španjolska, a četiri godine kasnije u Francuskoj također u skupini bilo je 2:1 za Hrvatsku.

U glavi nam je još i sada ona dramatična pobjeda u Ligi naciji iz studenog 2018.godine kad smo u zadnjim sekundama u utakmici Lige nacije golom u zadnjim sekundama slavili protiv Furije 3:2.

Nemamo ništa protiv da se to ponovi i u ponedjeljak u Kopenhagenu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI