‘GRČKA TRAGEDIJA’: Hrvatska potopljena od Argentine, sramotna igra u obrani i napadu!

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Propustili smo veliku priliku osigurati četvrtfinale. Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Argentine rezultatom 23:19.

Igrali smo očajno prema naprijed i u fazi obrane. Takva igra dugo se nije mogla ovako vidjeti u redovima naše reprezentacije. Na početku se vidjelo kakva nas utakmica čeka. Argentinci su napravili veliku seriju od 5-0 i nismo imali nikakvo rješenje za izrazito raspoložene Južnoamerikance.

Uspjeli smo se vratiti sredinom prvog poluvremena i otišli smo na odmor s rezultatskim egalom u kojem je Argentina pokazala više agresije, čime je rezultiralo mnogim isključenjima.

Hrvatska ni u toku drugog poluvremena nije imala rješenje prema naprijed. Igrali smo prestatično i tromo, bez ikakve izrađene akcije te ovakav rezultat ne treba ni čuditi. Argentinci su detektirali svaki naš problem, nismo izrađivali akcije s kojim bi lakše prebrojavali ili lakše dolazili u fazu zabijanja pogotka.

Karačić je dosta na iskustvo i individualnu kvalitetu pokušaj napraviti nešto, ali nije ni to dovoljno bilo za bilo kakav preokret. Vodili su nas cijelu utakmicu, iako su smo imali i jedan pogodak prednosti u drugom poluvremenu, ali nismo iskoristili sjajne raspoložene u vidu Ivana Čupića i vratara Ivana Pešića.



Ovo je daleko najlošija naša igra na prvenstvu uz onu s Japanom, ali u ovoj smo si smanjili izglede za prolazak dalje. Argentina nas je pretekla i sve je u njihovim rukama. Danska je sljedeći naš ispit i to je trebala biti utakmica koja će nam pokazati s koje bi pozicije trebali ići, ali ovako moramo ići na sve ili ništa te se nadati grešci Gaučosa.

Ovo je ozbiljna šamarčina našim igračima, našoj reprezentaciji i našim navijačima. Ovakva sramotna igra ne smije se više nikada ponoviti, ne smije se ni u najcrnijim scenariji vidjeti te ovakvo što nije na nivou naše reprezentacije.

Ozbiljna je ovo kriza kao što se i vidjelo u drugom poluvremenu kada više od deset minuta nismo zabili pogodak. Trebalo se ovu utakmicu pobijedili kako bi lakše mogli igrati protiv Danaca, kako bi mogli birati s koje pozicije želimo ići i kojeg protivnika želimo u četvrtfinalu.

Ovako trebamo strepiti hoćemo li uopće proći u sljedeću fazu. Kalibar kao što je naša reprezentacija nikada, ali baš nikada se ne smije staviti u poziciju staviti da osiguramo četvrtfinale. Nažalost, dogodilo nam se i to, počeli smo remizirati i gubiti od reprezentacija koje smo prije dočekavali s podsmijehom, sada su nam se oni počeli smijati na kraju utakmice s pobjedama.

Nešto se mora promijeniti u igri. Prvenstvo nije gotovo, ali ovakvo javno sramoćenje ne smije nam se događati. Ništa drugo ne može dodati na ovo nego samo možemo žaliti na sve ovo. Gorčina i tuga se skuplja u nama, ovakva igra nije na razini europskih doprvaka.

Mora se ciljati uvijek na više, moramo se uvijek stavljati u bok najboljih reprezentacija svijeta, ali s ovom igrom ne možemo se staviti ni u društvo s Japanom.

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Facebook Comments

Loading...
DIJELI