GROBARI OBJAVILI OSOBNU ISKAZNICU HRVATSKOG HULIGANA! Poznata imena svih šest Splićana!

Snimka zaslona Telegraf

Svi su oni navodno sudjelovali u sukobu frakcija navijača Partizana na stadionu JNA tijekom utakmice Partizana i Zvezde.

U masovnoj tučnjavi na derbiju Partizana i Zvezde odigranom u srijedu u Beogradu sudjelovala su šestorica hrvatskih državljana iz Splita. Navodno je riječ o Ivanu Miškoviću, Stjepanu Mihoviloviću, Hrvoju Bakoviću, Jakovu Podrugu, Anti Firiću i Damiru Tovaroviću, barem tako tvrdi Jutarnji list.

Svi su oni navodno sudjelovali u sukobu frakcija navijača Partizana na stadionu JNA tijekom utakmice Partizana i Zvezde. Prema trenutno dostupnim informacijama, najteže je stradao Ante Firić. On je se nalazi na VMA u Beogradu, odakle je potvrđeno da je zaprimljen s kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i ozljedom šake, a demantirali su da je uboden nožem, kako su tamošnji mediji prvo tvrdili.

Damiru Tovaroviću dijagnosticirano je nagnječenje mozga i lom gornje vilice, Stjepanu Mihoviloviću slomljen je nos, Jakov Podrug navodno je prošao samo s lakšim ozljedama, a iz VMA tvrde kako je jedan od zaprimljenih Hrvata jednostavno otišao iz bolnice. Što je kasnije također demantirano jer je otpušten iz bolnice.

Inače, nitko od spomenutih Hrvata nije dio navijačke skupine u Hrvatskoj i nisu članovi Torcide, a srpski mediji sumnjaju kako su unajmljeni.



Oglasili su se i Grobari koji su objasnili svoju stranu priče i pritom priložili osobnu iskaznicu Ante Firića.

“Da ne širimo dezinformaciju Južnog Tribuna, sada se oglašavamo. Jučer su derbi napadali Južni (ne samo Alcatraz, ali i druge skupine) domaćih izdajica i hrvatskih plaćenika. Priče o kojima je Jug bio napadnut zbog plamenova Yang Boysovih plamena i vandalskih bitaka nisu bili istiniti, zastave su stajale na mjestima gdje su ostali, a nisu se zapalili. Priča o tome da su izgorjeli bila je laž i služila je samo kao prednja strana za napad i daljnje kriminalne i političke igre. To su Hrvati koji su plaćeni za napad na Južnu i Grobari”, poručili su Grobari i usput priložili fotografiju osobne karte jednog od hrvatskih državljana koji su sudjelovali u neredima.

Podsjećamo, ranije su se oglasili iz Ministarstva vanjskih i europsih poslova. “Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. prosinca 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak”, stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova na Hinin upit o sinoćnjem incidentu.

U priopćenju je navedeno da “dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila liječničku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurokirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu”.

Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.

“Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana”, zaključuje se u priopćenju.

Beogradski mediji su u četvrtak objavili da su se među 26 uhićenih osoba nakon tučnjave tijekom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana. U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena utakmice ozijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona. Utvrđeno je kako se radilo o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama.

Prema priopćenju MUP-a Srbije, policija je poduzela sve mjere kako bi “utvrdila sve okolnosti događaja”, a nakon identificiranja osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, po nalogu nadležnog tužitelja, bit će podignute odgovarajuće kaznene ili prekršajne prijave.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI