HAJDUK DOBIVA NOVOG TRENERA! Na Poljud uz njega stižu i dva pomoćnika

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski nogometni klub Hajduk dobio je novog trenera prve momčadi.

Klub je danas dogovorio suradnju s gospodinom Valdasom Dambrauskasom koji je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, objavio je Hajduk.

Trener Dambrauskas rođen je u Pakruojisu u Litvi 7. siječnja 1977. godine. Iza sebe ima 14-godišnje iskustvo rada u nogometu koje je počeo u Akademijama Fulhama, Manchester Uniteda i Brentforda, a prvi seniorski trenerski angažman dobio je u Kingsbury London Tigersima, koje je vodio od 2007. do 2010. godine.

Zatim je u sljedeće dvije godine radio kao izbornik U-17 i U-19 reprezentacije Litve, a u tom periodu bio je i pomoćni trener u litvanskom Ekranasu, da bi 2014. godine preuzeo samostalno vođenje Ekranasa. Ubrzo prelazi na mjesto glavnog trenera Žalgirisa, gdje se zadržao do 2017. godine te je u tom periodu osvojio tri uzastopne titule. Prije dolaska u Goricu radio je neko vrijeme kao trener latvijskog RFS, a u HNL je stigao u veljači 2020. godine te se zadržao do rujna 2021. godine, kada prelazi u bugarski Ludogorec, što je bio njegov posljednji trenerski angažman prije dolaska u Hajduk.

S trenerom Dambrauskasom stižu dvojica pomoćnika, 47-godišnji Marius Skinderis i 36-godišnji Justinas Gasiunas. Skinderis je u seniorskoj karijeri igrao na poziciji braniča, a nastupao je za brojne klubove u periodu od 1993. do 2010. godine. U trenerskoj karijeri radio je kao pomoćnik u Ekranasu i Panevėžysu, zatim kao prvi trener u Nevežisu, a zatim kao pomoćnik trenera Dambrauskasa u RFS-u i Ludogorecu.



Justinas Gasiunas bit će novi trener vratara u stožeru prve momčadi. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri između ostalog ima dugogodišnje iskustvo rada u Akademijama Brighton & Hove Albion F.C. i Brentforda te u reprezentaciji Litve. U stožeru prve momčadi kao pomoćnici ostaju Mislav Karoglan, Šime Veršić i Antonio Sebežević.

“Valdas Dambrauskas je trener koji je tijekom svoje karijere vodio vrlo dobro organizirane i uspješne momčadi koje je svojim trenerskim znanjem nadograđivao. Uvjeren sam da će nam donijeti novu energiju i da će svojim znanjem te iskustvom doprinijeti unaprjeđenju kvalitete u svim segmentima”, istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Otkad je Gustafssonu počela opasno tresti stilica, Dambrauskas je bio favorit broj jedan za njegovog nasljednika. Mjesec dana je prošlo otkad je otišao iz Ludogoreca, bio je slobodan trener i uživao je status traženog na tržištu. Litavac se na prostoru HNL-a potvrdio kao dobra opcija, ali jasno je da Gorica i Hajduk ne idu u istu kategoriju.

S Ludogorecom je potom prošao devet mjeseci, osvojio titulu prvaka, igrao i kvalifikacije Lige prvaka, da bi naposljetku stigao do Europske lige. Dambrauskas je osjetio razinu koju Hajduk sanja doseći čime je stekao iskustvo i reference koje, primjerice, nisu imali Tramezzani i Gustafsson. Trofejni trener s empirijom europskih utakmica Dambrauskasova je preporuka. Segmenti su to s kojima Dambrauskas ispunjava uvjete, pišu Sportske novosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI