HAJDUK DOVEO VELIKO POJAČANJE: Novi igrač splitske momčadi zabio Liverpoolu u Ligi prvaka, ali ima i burnu prošlost

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hajduk je u Terzievu dobio zamjenu za Lorenca Šimića koji je prešao u Sampdoriju, a Bugar je došao na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora.

Posljednjeg dana prijelaznog roka, Hajduk je doveo pojačanje. Stigao je bivši bugarski reprezentativac, 24-godišnji, Georgi Terziev. Jasno, osim onih zagriženih ljubitelja bugarskog nogometa, nitko ne zna za Terzijeva ili ga se barem ne sjeća. Odmah valja naglasiti kako nije riječ o novom “partijaneru” koji je došao na kupanje, sunčanje i povremeni hakl kao što je recimo bio Milevski, već je riječ o nogometašu koji je karijeru gradio u respektabilnim klubovima bugarskog nogometa, a dogurao je čak i do reprezentacije.

Ipak, nakon perspektivnog starta karijere, posljednju sezonu odigrao je za B momčad Ludogoreca, iako je imao visoku plaću od 15 tisuća eura mjesečno. Za njega nije bilo mjesta kod trenera Dermendzijeva zbog jake konkurencije u prvoj momčadi, a nije baš bio u dobroj formi, no, Terziev je bio spreman odreći se visoke plaće samo kako bi igrao kvalitetniji nogomet i tu uskače Hajduk.

Prije Ludogoreca imao je uspješnu karijeru u Černomorecu, htio ga je kupiti i Levski, ali odlučio se za Ludogorec koji ga je platio pola milijuna eura. Trenirao ga je i Ivajlo Petev i kod njega je također igrao, kao i kod Stojeva, ali kod sadašnjeg stratega nije dobro prošao.

Terziev se može pohvaliti i nekim većim partijama, igrao je protiv Liverpoola u Ligi prvaka i čak im je zabio gol. Isto tako igrao je protiv Dinama u Ligi prvaka, a nastupao je i protiv Hrvatske u kvalifikacijskoj utakmici kada je Bugarska potopljena s 3:0 na Maksimiru. Spomenimo kako je za reprezentaciju nastupao osam puta, a prošao je i sve omladinske selekcije.

Ipak, Terzieva u Bugarskoj najviše pamte po nesretnom događaju izvan terena. Naime, skrivio je prometnu nesreću (nije bio pod utjecajem alkohola) 2013. godine kada je pogazio 16-godišnju djevojku i teško ju ozlijedio.



Hajduk je u Terzievu dobio zamjenu za Lorenca Šimića koji je prešao u Sampdoriju, a Bugar je došao na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora. Ovaj 185 centimetara visoki Bugarin vrijedi prema Transfermarktu oko 1.6 milijuna eura, ali teško je očekivati da će Hajduk dati toliki novac za igrača koji je ispao iz reprezentacije i prve momčadi bivšeg kluba. Realno, mogli bi ga platiti oko pola milijuna, ali Terziev prvo mora zadovoljiti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI