HAJDUK I DINAMO U IZRAVNOM OKRŠAJU ZA NASLOV PRVAKA? Čeka se očitovanje iz Maksimira

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Prva HNL se nastavlja, dok su sve ostale lige obustavljene, odnosno zaključene po zatečenom bodovnom stanju, s time što iz Druge i Treće lige nitko neće ispasti.

Najveća nepoznanica komplicirana je situacija na vrhu juniorske lige. Hajduk je na prvom mjestu s dva boda više od drugoplasiranog Dinama, no Zagrepčani imaju utakmicu manje (gostovanje u Dugopolju).

Članovi Izvršnog odbora razmišljali su o majstorici, no nakon duge rasprave zaključeno je da bi takva odluka otvorila cijeli niz dodatnih problema.

U IO-u su svjesni da takva odluka nije najpravičnija, ali su mišljenja da je u ovom trenutku najracionalnija, potpuno legitimna, u skladu s pravilima i europskim primjerima.

“Smatramo da će svaka administrativna odluka o prvaku juniorske lige biti nepravedna prema jednom od sudionika, te da je najbolje rješenje odigravanje majstorice između juniora Hajduka i Dinama u trenutku kad se stvore uvjeti za to. U skladu s tim priželjkujemo odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu odluče o juniorskom prvaku Hrvatske za ovu sezonu”, rekao je šef Hajdukove Akademije Boro Primorac.



Hajduk bi majstoricom kao rješenjem bio zadovoljan, ali pristanak za takvu utakmicu treba dati i Dinamo. Reakcije iz Maksimira zasad nema, no pitanje koje bi mogli postaviti Modri jest zašto se majstorica s Hajdukom može igrati, a ta zaostala utakmica s Dugopoljem nije moguća? I, traži li, zapravo, Hajduk majstoricu baš zato što je svjestan da pravne odluke idu Dinamu u korist, prenose Sportske novosti.

Zbog svega toga HNS je, diplomatski, odgodio konačnu odluku i odgovore na sva ta pitanja. Kao, sve je jasno, ali ono najbitnije još nije. I kupio je vrijeme, do 3. kolovoza sve odluke su moguće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI