HAJDUK ODRADIO NOVI SJAJAN POSAO: Besplatno doveli reprezentativca Mađarske koji je zabio i Dinamu!

fOTO: Hajduk.hr

Hajduk je dobio novo pojačanje i to na poziciji desnog bočnog. Mađarski repreznetativac Gergo Lovrencsics je novi igrač Hajduka i bit će veliko pojačanje Bijelih u novoj sezoni.

Ugovor je potpisao do 2023.godinea u Hajduk dolazi kao slobodan igrač nakon što je proteklih pet sezona proveo u redovima mađarskog prvaka Ferencvarosa a nastupio je za svoju zemlju na Europskom prvenstvu a u Hajduku će nositi broj 26.

Za reprezentaciju je debitirao u ljeto 2013. godine u prijateljskom susretu protiv Kuvajta, a do sada je za Mađarsku odigrao 44 utakmice.

U karijeri je igrao za četiri mađarska kluba (Budafoki, Pecsi, Papa i Ferencvaros), a četiri je godine nosio i dres poljskog Lecha iz Poznana s kojim je 2015. godine osvojio naslov prvaka i poljski superkup.

Rođen je 1. rujna 1988. godine u Szolnoku u Mađarskoj, a nogometnu karijeru započeo je u klubu Budafoki MTE.



Do sada je odigrao nešto manje od 400 službenih utakmica za različite klubove i reprezentaciju te je pri tom 43 pogotka uz 78 asistenciju. Standardan je član A reprezentacije Mađarske za koju je nastupio ukupno 44 puta te se, ako računamo aktivne igrače, trenutno nalazi na trećem mjestu po broju reprezentativnih nastupa. U sezoni 2019/2020 s Ferencvarošem je igrao skupine Europske lige, a u posljednjoj sezoni nastupao je u skupinama Lige prvaka.

Zabio je i Dinamu. U rujnu prošle godine Ferencvaros je u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka svladao Dinamo 2:1, a Lovrencsics je zabio prvi pogodak na susretu u drugoj minuti.

“Gergő je tehnički vrlo potkovan igrač, s vrlo dobrim taktičkim, fizičkim i mentalnim karakteristikama. Radi se o desnom beku s napadačkim sklonostima što se uklapa u stil i model igre kojem mi težimo. Krase ga izraziti natjecateljski duh, pobjednički mentalitet i liderske sposobnosti. U karijeri je osvojio šest trofeja, a posljednje tri godine bio je kapetan Ferencvaroša koji je osvojio tri uzastopna prvenstva. Godinama igra na visokom klupskom nivou te ima bogato iskustvo u europskim natjecanjima, a uz to redovni je član A reprezentacije Mađarske s nastupima na EURU 2016 i EURU 2020 (2021)” – ovako je novo pojačanje Bijelih okarakterizirao sportski direktor Mindaugas Nikoličius, prenosi Hajdukova službena Hajdukova stranica.

– Sretan sam zbog potpisa za Hajduk, znam da se radi o Klubu s najvećom tradicijom u Hrvatskoj, ja tražim i želim uspjeh te je lako bilo donijeti ovu odluku kad sam shvatio da se klupski i moji ciljevi podudaraju. Iza mene je nekoliko jako uspješnih godina, posebno zadnje tri sezone u kojima sam osvojio četiri trofeja. To nije lagan posao, ali je velika emocija, vrijedno iskustvo za mene i to je ono što ću pokušati prenijeti na Hajduk. Upoznao sam se s trenerom, predsjednikom i sportskim direktorom. Trener mi je vrlo jasno prenio svoje zahtjeve u prvom razgovoru, shvatio sam što traži od momčadi i što želi igrati. Znam već dosta toga o Klubu, gradu koji dolazim i navijačima pred kojima ću igrati, jedva čekam prve treninge i utakmice  te se veselim našem zajedničkom putovanju – istaknuo je Lovrencsics nakon potpisa ugovora.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI