HAJDUK OPET LOŠE PROŠAO U ŽDRIJEBU: Rijeka bi mogla u susjedstvo, Bjelica se također hvata za glavu

Foto: ANTE CIZMIC Cropix

Nakon što je Dinamo u podne saznao da će ići ili na bugarski Ludogorec ili na irski Rovers, održan je i ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige, a u njemu su se našla i tri hrvatska kluba.

Hajduku su prijetili Young Boysi koji je lani igrao i Ligu Prvaka kao i njihov stari znanac  i rival   belgijski Andrleceht, na kraju će Splićani igrati protiv pobjednika mađarske  Puskas Akademije i portugalske Vitoria Guimaraes.

Vitoria je 76 godina bila član Prve lige, odmah iza, naravno, velike trojke, koji su 87 godina bez prestanka članovi najelitnije divizije. Inače upravo je hrvatski nogometaš Toni Borevković u Hajduk je došao iz protugalske Vitorije Guimaraes.

Prva utakmica igrat će se 4. kolovoza u Splitu, a uzvrat 11. kolovoza u Guimarãesu ili Felcsútu, ovisno o tome hoće li dalje proći Portugalci ili Mađari.

Osijek ako prođe kazahstanski Kizilžar Petropavlov ide na bugarski Botev ili ciparski APOEL.

U prvom susretu bi momčad Nenada Bjelice bila gost. APOEL, trećeplasirana momčad ciparskog prvenstva iz prošle sezone, favorit je protiv Boteva, kluba koji je u Bugarskoj prošlu sezonu završio na trećem mjestu.

Rijeka, jedini nositelj od hrvatskih klubova, u drugom pretkolu igra protiv švedskog Djurgardensa, a nakon toga bi joj protivnik bio pobjednik između rumunjskog Sepsija i ljubljanske Olimpije. Riječani bi u prvoj utakmici trećeg pretkola gostovali u Rumunjskoj ili u Ljubljani.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI