HAJDUK PRED NOSOM DINAMU UZEO IGRAČA: Bijeli u tajnosti odradili veliki posao i riješili se velike brige!

Foto: Screeshot Hajduk..hr

Odlasci Nikole Katića i Francisca Ferra nagnalo je Hajduk na nove stoperska rješenja. Bijeli su je zamjenu na stoperskoj poziciji pronašli u bivšem hrvatskom reprezentativcu u mlađim kategorijama, Brođaninu Toniju Borevkoviću (25), koji je u ponedjeljak potpisao za osvajača Kupa na pripremama u Bad Waltersdorfu.

Razna imena, poput Nižića i Antonija Milića i još neki punili su medijske stupce u najavama mogućih rješenja no dvojac Jakobušić- Nicolicius ponovno je sve iznenadio. . Ni u jednom trenutku Borevković nije javno povezivan s Hajdukom pa je ova objava došla kao veliko iznenađenje. Navodno je novog igrača Hajduka ovog ljeta htio kupiti i Dinamo, no igrač se odlučio za Poljud.

Toni Borevković rođen je 18. lipnja 1997. u Slavonskom Brodu, a karijeru je počeo u Marsoniji. S 15 godina prešao je u Dinamo, gdje se zadržao četiri godine, do odlaska u Rudeš 2016. U tri sezone za klub sa zapada glavnog grada skupio je 60-ak nastupa i 2018. se otisnuo u Portugal, u Rio Ave, za koji je u tri godine nastupio 101 put. Triput je nastupio za hrvatsku U-21 reprezentaciju te je zaigrao i na U-21 Euru 2019. godine.

“Moje ambicije poklapaju se s Hajdukovim, došao sam se ovdje boriti za titulu. Pratio sam Hajduk i Prvu HNL prošle sezone, drago mi je što smo osvojili trofej, malo nam je nedostajalo da uzmemo i drugi. Vjerujem da to možemo ostvariti u novoj sezoni. Na pripreme dolazim spreman, odmah se priključujem treninzima, a navijačima mogu poručiti samo da ću na svakom treningu i na svakoj utakmici dati sve od sebe”,  rekao je Borevković po dolasku u Hajdukovu bazu.

U Vitoriji je prošle sezone imao 29 nastupa u svim natjecanjima uz jednu asistenciju.



Toni je igrač vrlo dobrih tehničkih, taktičkih i kondicijskih karakteristika. Radi se o stoperu koji je svojim kvalitetama kompatibilan našem stilu i modelu igre. Vrlo je hrabar, odlučan i kompetitivan, što dokazuje i tijek njegove karijere, u kojem je preko Rudeša i Rio Avea, stigao do Vitorije de Guimaraes. Svojim bi karakteristikama trebao donijeti novu kvalitetu i energiju, te je drugačiji profil stoper od igrača koje trenutno imamo na istoj poziciji, a samim time dajemo treneru raznovrsnost izbora i mogućnosti. Činjenica da je odabrao Hajduk za nastavak svog nogometnog razvoja govori da je prepoznao rast našeg kluba i aspiracije u borbi za trofejima. Također, radi se o mladiću koji je izrazito ambiciozan i željan napretka u svim dijelovima svoje karijere – kazao je o Toniju sportski direktor Mindaugas Nikoličius, prenosi Hajduk.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI