HAJDUK TEŠKOM MUKOM SLOMIO LOKOSE: Torcida već gubila nadu ali se ukazao spasitelj

U zadnjoj utakmici 10. kola HT Prve lige na Poljudu u teškoj i infarktnoj utakmici slavio s 1:0 majstorskim golom Marka Livaje.

Dvoboj na Poljudu započeo je dobrom šansom Lokomotive, u 6. minuti je opasno zaprijetio Maleš. Utakmica je bila takva da je Hajduk držao posjed i kružio oko gostujućeg šesnaesterca, ali su istovremeno Splićani vrlo teško dolazili u prilike. Pokušao je Sahiti u 17. minuti, kasnije su zajedno kombinirali Biuk i Sahiti. Isto tako, Livaja je bio stalna opasnost za goste, no relativno mirno Lokomotiva je dogurala do kraja poluvremena i rezultata 0:0.

Pet minuta kasnije raspalio je Marko Livaja s vrha šesnaesterca te je pogodio okvir vrata, a u 81. minuti gosti su ipak kapitulirali. Odličnu loptu je poslao Mlakar, a Livaja se ubacio i glavom pogodio za 1:0. Bebek je dugo pregledavao snimku, ali pogodak je na kraju  priznat. U pitanju su zaista bili milimetri. Debelo u sudačkoj nadoknadi šansu za 1:1 i šok za domaćine mogao je prirediti Kačavenda, ali vratar Hajduka Kalinić je bio na pravom mjestu i sačuvao tri boda.

Hajduk se bodovno (19), pak, izjednačio s Dinamom, ali ima i utakmicu više. Lokomotiva je ostala na šestom mjestu, a u zadnjih pet ligaških utakmica ima četiri poraza i samo jedan remi.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI