HAJDUKOVA PLJUSKA ŠUKERU: ‘Licemjerni ste i degutantni, izbacite prvo kriminalce iz HNS-a pa će se problem huliganizma riješiti’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez oštro je osudio ovaj napad i pozvao nadležne institucije da identificiraju i procesuiraju počinitelje, a onda je stigao odgovor iz Hajduka.

Prije dva dana na zagrebačkoj Trešnjevci dogodio se ružan incident, maskirani napadači upali su u prostorije Društva prijatelja Hajduka Zagreb i porazbijali inventar pritom tek lakše ozlijeđen 49-godišnjak, a pristuno je bilo 30-ak ljudi. Petorica napadača su uhvaćena i privedena, a u trenutku napada bili su maskirani i imali su teleskopske palice.

Hrvatski nogometni savez oštro je osudio ovaj napad i pozvao nadležne institucije da identificiraju i procesuiraju počinitelje.

“I ovaj napad potvrđuje opravdanost apela Hrvatskog nogometnog saveza prema institucijama hrvatske države da pronađu rješenje za huligane kojima nogomet služi kao kulisa, motiv i opravdanje za fizičko i verbalno nasilje i mržnju, na tribinama i izvan njih.

O huliganskom nasilju izvan sportskih borilišta, od obračuna na autocestama preko napada na službene osobe HNS-a do napada na policijska vozila, govorilo se i na HNS-ovoj konferenciji o sigurnosti ovoga tjedna. Novi napad potvrđuje težinu problema i stoga još jednom pozivamo državne institucije na odgovarajuću reakciju”, poručili su iz Saveza.

Nije dugo trebalo čekati, a stigao je odgovor iz Hajduka i to poprilično žestok odgovor.



“HNS-ovo etiketiranje navijača kao kriminalne organizacije u situaciji kada je protiv vladara, točnije okupatora, hrvatskog nogometa potvrđena optužnica za organizirani kriminal i kad je sudačko vodstvo uhvaćeno i osuđeno za mito i organizirani kriminal, krajnje je licemjerno i degutantno.

Osuđujemo svako nasilje i huliganizam. Dio Hajdukove navijačke obitelji je prije dva dana bio žrtva takvog bezumnog čina, ali poistovjetiti sve navijače s huliganizmom je gore nego proglašavanje svih nogometnih sudaca lopovima jer im je vodstvo uhvaćeno u primanju mita ili pak svih nogometnih djelatnika lopovima jer pojedinci pljačkaju svoj klub i zbog toga su zaradili optužnice.
Vjerujemo da je došlo vrijeme da se kriminalci izbace iz nogometa, da nogometni suci ne budu niti kreatori sudbina, niti egzekutori nečijih naredbi, da HNS brine o razvoju hrvatskog nogometa i osiguravanju ravnopravnih uvjeta za sve, a ne o zaštiti privatnih interesa. Tada će se i problem huliganizma lako i brzo riješiti”, kazali su iz Hajduka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI