HAMILTON NAJBRŽI U KINI: Mercedes i Ferrari opet najbrži, Verstappen u velikim problemima

Facebook: Lewis Hamilton

Hamilton je do svog 63. "pole positiona" u karijeri stigao sa 186 tisućinki boljim vremenom od Nijemca Sebastijana Vettela iz momčadi Ferrarija.

Britansko vozač Formule 1, Lewis Hamilton (Mercedes), startat će s prve pozicije u utrci za Veliku nagradu Kine u Svjetskom prvenstvu Formule 1 u Šangaju.

Hamilton je do svog 63. “pole positiona” u karijeri stigao sa 186 tisućinki boljim vremenom od Nijemca Sebastijana Vettela iz momčadi Ferrarija, a treće mjesto u  zauzeo je Finac Valtteri Bottas iz Mercedesa, koji je za Vettelom zaostao svega jednu tisućinku.

Također Hamiltonu je ovo već šesti “pole position” u Šangaju, a sveukupno u karijeri ima samo dva “pole positiona” manje od Ayrtona Senne (65) i pet manje od Michaela Schumachera (68), dok je Mercedes osvojio “pole position” 75. puta u 150. nastupu.

Utrka za prvo startno mjesto donijela je i jedno iznenađenje, a to je ispadanje Maxa Verstappena. Nizozemac je dojavio momčadi problem zbog kojeg nije dovršio brzi krug već je išao u boks. Vratio se na stazu, ali problem se nije riješio i morat će startati s 19. mjesta.

Utrka za Velike nagradu Kine na programu je u nedjelju od 8 sati po hrvatskom vremenu.



Startni red:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Njem/Ferrari)
3. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes)
4. Kimi Raikkonen (Fin/Ferrari)
5. Daniel Ricciardo (Aus/Red Bull-TAG Heuer)
6. Felipe Massa (Bra/Williams-Mercedes)
7. Nico Huelkenberg (Njem/Renault)
8. Sergio Perez (Mek/Force India-Mercedes)
9. Danil Kvjat (Rus/Toro Rosso-Renault)
10. Lance Stroll (Kan/Williams-Mercedes)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI