HEROJ TERORISTIČKOG NAPADA U LONDONU: ‘Vidio sam trojicu s noževima kako viču ‘Allah, Allah’, pa sam stao pred njih i rekao – je*ite ja sam Millwall’

Facebook

Pamtit će Larner ovu godinu za cijeli život, teroristi su ga izboli noževima, ali je njegov Millwall zato izborio povratak u Championship nakon četiri godine i to pred 73 tisuće navijača na Wembleyju.

Navijač kultnog i nekada slavnog engleskog nogometnog kluba Millwalla, Roy Larner (47), junak je nedavnog terorističkog napada u Londonu u kojem je ubijeno sedam osoba, a ozlijeđeno 48 osoba.

Naime, Larner je golim rukama krenuo na teroriste i tako ih je spriječio da naprave još veći masakr u jednoj pivnici na području Borough Marketa. Larner je također gadno prošao, zadobio je osam uboda nožem i ozljede glave, vrata, prsnog koša i ruku, a trenutno je na oporavku u bolnici i na svu sreću život mu nije ugrožen.

Hrabri navijač instinktivno je i herojski reagirao. Istupio je pred teroriste i počeo na njih vikati kako bi odvukao pažnju da se ostali sklone na sigurno.

“Vidio sam trojicu kako idu, nosili su velike noževe u rukama i vikali su ‘islam, islam’ i ‘Allah, Allah’. Stao sam pred njih i rekao: ‘Je*ite se, ja sam Millwall’. Nakon toga su me napali, bio sam sam protiv njih trojice i zato sam dobio osam rana. Na sreću niti jedan nije bio koban”, kazao je Larner engleskim novinarima.

U trenucima koji su slijedili napadači su napustili pivnicu, a zaštitari su uspjeli blokirati vrata i nagurati stolove pred njih, dakle, Larnerova žrtva spasila je brojne živote.



“Nastala je panika, ljudi su počeli bježati i skrivati se pod stolove, ali srećom brzo je došla policija”, kazao je navijač.

Baš zato ovaj 47-godišnjak iz Peckahma, londonskog predgrađa poznatog po epskoj humorističnoj seriji Mućke, mogao bi dobiti orden “George Cross”, jedno od najviših britanskih odličja. Isto tako, njegovi prijatelji počelu su skupljati novac za liječenje.

Pamtit će Larner ovu godinu za cijeli život, teroristi su ga izboli noževima, ali je njegov Millwall zato izborio povratak u Championship nakon četiri godine i to pred 73 tisuće navijača na Wembleyju.

Inače, navijači Millwalla desetljećima su na zlu glasu kao možda i najbrutalniji navijači u Europi, strah i trepet su Londona, a poznati su po tome što su izazvali neke od najgorih nereda u povijesti britanskog i europskog nogometa.

Nazivaju se ‘Bushwackeri’, a geslo im je ‘No one like us, we don’t care’, odnosno, ‘Nitko nas ne voli i baš nas briga’. Danas ih nema tako mnogo kao što ih je nekada bilo i ove nove generacije nisu tako tvrdokorne kao one starije kojoj pripada Larner. No, ta neobična srčanost koja se godinama kalila i gradila kroz navijački stil života ipak se na kraju pokazala korisnom, pa eto, neka nam je što više ovakvih navijača…

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI