HNK Šibenik prodan novom vlasniku za 13,5 tisuća eura

HNK Šibenik/Facebook

Gradsko vijeće Grada Šibenik na sjednici je omjerom glasova 14 za i 8 suzdržanih prihvatilo ponudu Paramount grupe za prodaju Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik.

Iako je oporba imala prigovor, nitko nije glasao protiv te je gotovo 95 posto dionica kluba prodano za 13,5 tisuća eura što iznosi oko 101 tisuću kuna.

Grad Šibenik novim vlasnicima kluba daje na korištenje sportske terene na Šubićevcu i u Crnici na 23 godine.

 

HNK Šibenik/Facebook

„Infrastruktura je za početak zadovoljavajuća. Nedostatke ćemo odmah rješavati u nadolazećem razdobolju“, kažu iz grupe.Kupac dionica obvezao  se da tijekom 23 godine neće mijenjati tradicionalno ime kluba, a mora osigurati i to da klub neće idućih pet godina ispati u treću ligu. Također, treba dostaviti i bankovno jamstvo od tri milijuna kuna kojima se garantira financijska stabilnost kluba u narednih pet godina.

HNK Šibenik/Facebook

Iza Pramount Grupe stoji Punkaj Gupta, Indijac koji je studirao i soplomirao ekonomiju u Londonu, a bio je i savjetnik UN-a. Njegova kompanija inače se bavi istraživanjem i vađenjem nafte na afričkoj obali.

„U malo više od godine dana posao s naftom postao je biznis od milijardu dolara, a nakon dvije godine već je vrijedio dvije i pol milijarde dolara“, kaže novi vlasnik Šibenika.

Što se tiče postojećeg stručnog kadra u klubu, indijci ističu da svi koji žele će imati priliku da ostanu raditi, a s vremenom će oni nadograđivati klub u segmentima gdje to bude potrebno.

HNK Šibenik/Facebook
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI