HNL NIJE NI POČEO A VEĆ SU STIGLE ODGODE: Jadranski derbi će pričekati, no Hajduk i Rijeku muče puno veće brige

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ovoga vikenda započinje nova  sezona HNL-a, a prije prvog kola, već se zna da će raspored u uvodnom dijelu sezone proći s barem jednom odgodom. To već više nije novost nego praksa.

Utakmica 2. kola SuperSport HNL Hajduk – Rijeka, koja se trebala odigrati 24. srpnja, odgađa se na zahtjev gostiju, a novi termin odigravanja odredit će se naknadno.

Utakmica se odgađa na zahtjev HNK Rijeka, koja je u ponedjeljak pismeno zatražila odgodu utakmice 2. kola SuperSport HNL zbog pripreme i nastupa na utakmicama 2. kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Prema odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja HNS-a, klubovi koji sudjeluju u UEFA klupskim natjecanjima, imaju pravo na odgodu utakmice te je sukladno tome donijeta ova odluka, objavio je Hajduk na svojim stranicama.

Novi termin odgođenog Jadranskog derbija na Poljudu bit će određen naknadno.



Odgoda je stigla u situaciji kada i jedni i drugi već gledaju prema europskim nastupima, ali već i prije početka prvenstva, dio priče su i ozljede – kako u Rijeci, tako i u Hajduku. Hajduku 1.kolo donosi  gostovanje u Puli a Rijeka pak ide u Šibenik. No ono što još više muči dva Jadranska rivala pred početak sezone su ozlijede, posebno se to odnosi na Rijeku.  Najviše glavobolje izaziva ozljeda Mateja Mitrovića, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca koji se vratio u klub s kojim je osvojio sve najvažnije trofeje, 28-godišnji stoper  ozlijedio je tetivu mišića u završnici priprema i predviđa se stanka duga nekoliko mjeseci a uspješno je i operiran.  Ozljede su iz stroja na duže razdoblje izbacile i Niku Galešića i Andresa Solana, obojicu igrača iz zadnje linije. Solano bi prema prvim procjenama mogao biti odsutan i dva mjeseca, dok bi Niko Galešić zbog potresa mozga mogao pauzirati do kraja srpnja.

Na Hajdukovoj strani, glavni problem predstavlja prijelom nožnog prsta Nikole Kalinića. Iskusni napadač, bivši Vatreni, pretrpio je ozljedu u Superkupu protiv Dinama, a zbog nje, predviđa se prisilna stanka duga barem tri tjedna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI