HNS-OV IZVRŠNI DIREKTOR O SUDAČKOJ SMJENI: ‘Mišković nije imao utjecaj, a i protiv njega je pokrenut postupak’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je cjelokupno vodstvo nogometne sudačke organizacije smijenjeno u ranoj fazi nastavka hrvatskog prvenstva, na ovaj slučaj se gostujući na Novoj TV osvrnuo Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, koji je opisao zbog čega je došlo do smjene.

Po Kustićevim riječima, ovakva situacija nije se dogodila zbog nedavnih kritika koje je uputio Damir Mišković nakon što je njegova Rijeka u domaćoj utakmici protiv Šibenika nekoliko puta bila bez sreće nakon intervencija iz VAR prostorije.

Te riječi čelnika Rijeke su odjeknule, ali izvršni direktor HNS-a u njima ne vidi povod za promjene na čelu sudačke organizacije.

Ne bih rekao da je bilo kakav apel imao utjecaj’, rekao je Kustić na pitanje o Miškoviću.

Riječi koje je čelnik Rijeke tada uputio nisu prošle bez reakcije.



‘Osobno mogu reći da za sve vrijede ista pravila, kako za one prethodne, tako i za Damira Miškovića. Protiv njega je također pokrenut postupak za sve što je izrekao i smatram da se sve takve stvari trebaju rješavati unutar četiri zida, pogotovo kada su to ljudi koji su u izvršnoj vlasti u HNS-u’, istaknuo je Kustić.

Izvršni direktor HNS-a osvrnuo se i na priopćenje koje je Dinamo objavio nakon pobjede protiv Hajduka na Maksimiru, kada su se Plavi žalili zbog dva nedosuđena penala u ranoj fazi utakmice.

Komentirajući taj slučaj, Kustić je kazao da se ne želi spuštati na razinu na kojoj je tada bio Dinamo.

Izvršni direktor HNS-a osvrnuo se i na favorita za novog prvog čovjeka u sudačkoj organizaciji. Na pitanje ima li takvu ulogu Bruno Marić, kazao je da je o tome još rano pričati, ističući da će nogometna središta u Hrvatskoj do 1. ožujka nominirati svoje kandidate.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI