HNS se riješio dvojice najomraženijih, je li sve ipak igrokaz?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Valja provjeriti tko je zaposlio dotične, osuđene na sudu, djelatnike, provjeriti njegov potpis i - kazniti ga

Sportska inspekcija prijavila je Hrvatski nogometni savez za kršenje pravila? Čuda velikoga? Za zapošljavanje Šprajcera i Širića znalo se odavno, ta nije ništa novo ni revolucionarno otkrila sportska inspekcija, niti je Janica Kostelić napravila nešto vrijedno pažnje.

Jedini pošteni put u ovoj priči je jednostavan, kako je i pravda u svojoj suštini jednostavna. Valja provjeriti tko je zaposlio dotične, osuđene na sudu, djelatnike, provjeriti njegov potpis i – kazniti ga. Kako i treba kažnjavati one koji krše zakon.

Kako se to ipak i naposljetku neće dogoditi, tako je cijela ova predstava upriličena za naivne i maloumne koji misle da će se nešto u našem sportu i društvu promijeniti.

Zalud trud Janice, državne savjetnice za sport, zalud napori sportskih inspektora, oni su opravdali svoju plaću, a za kršenje zakona nikome se ništa posljedično neće dogoditi. Naprotiv, s druge strane, strane onih koji krše zakon, možemo očekivati podsmijeh i sprdnju. ”Ne može nam ni’ko ništa”, vole klicati.

Ovako ćemo, to istraživanje i inspektoriranje traje godinama, a trajat će još… Tko zna koliko dugo? Ovo nije ni pirova pobjeda pravičnosti, već čisto opravdavanje svog postojanja i primanja plaće.

Eh da, hoće li se dotičnim, osuđenim djelatnicima Saveza uzeti svi osobni dohoci koje su nezakonito, tvrdi se, primili? I to bi bilo pošteno.

Što nam preostaje zaključiti, nekom zdravom logikom? Janica je pokazala zube, HNS se riješio dvojice omraženih djelatnika za koje su ionako znali da krše ZOS, a riječ je o djelatnicima lokalnih Saveza u kojima Šukerov HNS ionako ima premoć. Navijači likuju i slave jer se nešto pokrenulo. A trebaju li? Trebaju li zaista?

Ako nas je nešto ovo hrvatsko pravosuđe, sprovođenje zakona i kažnjavanje naučilo, onda nas je naučilo sporosti i nerijetko nepravičnosti. Trebamo li očekivati isti ishod i u ovom slučaju, hoće li trajati dugo i na kraju završiti nepravedno? Ako je suditi po dosadašnjem radu, čemu se uopće možemo nadati, osim eventualno ovakvim igrokazima s vremena na vrijeme.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI