HNS SVE IZNENADIO: Vatreni promijenili svoj kamp, jedan je razloga ključan u svemu tome

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza objavljena je informacija da je iskorištena mogućnost zamjene prioritetne opcije za bazni kamp reprezentacije.

Kako je pravo rezervacije hotela Hilton Doha izgubila jedna od reprezentacija koja se u ožujku nije uspjela plasirati na završni turnir, HNS je brzo reagirao te promijenio svoju prioritetnu opciju s hotela Dusit na hotel Hilton Doha.

Uz hotel Hilton vezan je trening centar Al Ersal 3, istovjetan trening centru Al Ersal 2 na kojem je reprezentacija trenirala tijekom boravka na prijateljskom turniru u Dohi. Superiorni uvjeti u trening centru, u odnosu na centar Al Gharafa koji je bio vezan za hotel Dusit, jedan su od presudnih faktora za promjenu kampa. K tomu, Hilton Doha jedan je od samo pet hotela, među 40 ponuđenih u Fifinom katalogu, koji ima svoju plažu odnosno ugodno vanjsko okruženje hotela.

“Dusit je izvrstan hotel koji je zadovoljavao sve naše uvjete, no kada se ukazala prilika rezervirati ovaj kamp brzo smo reagirali, napravili inspekcijski posjet i brzo se sve dogovorili s izbornikom i kapetanom koji su podržali tu promjenu. Glavna prednost je trening centar koji je puno bliže hotelu i koji ima bolje uvjete za igrače, a to nam je bio prioritet u izboru”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Sjajno je Savez reagirao u manje od 24 sata, čim se ukazala ta šansa da uđemo u Hilton. Dusit je odličan hotel, ali ovdje imamo objektivno puno bolji trening centar, s kakvim smo se upoznali tijekom ove akcije i koji će nam zaista osigurati savršene uvjete za rad. K tomu, igračima će biti puno ugodnije kada mogu na svježem zraku popiti kavu i družiti se tijekom dana, što je u klasičnim gradskim hotelima poput Dusita puno teže. Kako je FIFA omogućila samo pet hotela tog profila, jako smo zadovoljni da smo sada rezervirali jedan upravo takav. Ovo je velika pobjeda hrvatske delegacije te čestitam rukovodstvu i ekipi iz administracije HNS-a na obavljenom poslu”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

HNS tako sada ima osiguranu prioritetnu opciju na kampu Hilton Doha/Al Ersal 3, a konačni ugovor treba sklopiti do 30. travnja, do kada sve reprezentacije imaju pravo promjene baznog kampa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI