HOĆE LI JOJ KRENUTI NA BOLJE? Barcelona dobila novog predsjednika! Joan Laporta vratio se na čelo kluba

Foto: Profiemedia

Nogometni klub Barcelona dobio je novog predsjednika. Na jednu od najužarenijih funkcija u nogometu vratio se Joan Laporta, čovjek koji je tu dužnost već obnašao između 2003. i 2010. godine.

Prema podacima španjolskih medija, Laporta je osvojio gotov 60% glasova od njih ukupno 58 tisuća od članova koji imaju pravo glasa. Drugi je Font s 31% te Freixa s 9%.

Političar i vlasnik odvjetničke firme “Laporta and Arbos” opravdao je ulogu favorita koju je imao od početka izbornoga procesa.

U svojem prvom mandatu ostao je upamćen po dovođenju zvijezda kao što su Ronaldinho, Eto’o, Deco i Ibrahimović a u trebnera je promovirao Pepa Guardiolu koji je 2009. s Barcom osvojio šest trofeja.

U sedam godina njegove vladavine Barcelona je uzela četiri španjolske i dvije europske titule.

Jedan od najzadovoljnih ovim ishodom je Lionel Messi koji je do jučer bio na izlaznim vratima kluba, imao je strašno loš i kompleksan odnos s bivšim predsjendikom Bartomeuom. Jedno od prvih obećanja u kampanji Laporte je bilo ono da će u klubu zadržati Messija.’

‘Imam sjajan odnos s Leom i on će razmotriti svaku ponudu koju iznesem pred njega. Međutim, ako ne pobijedim na izborima, Leo neće ostati. To znam. Pobijedim li, Messi će vagati ponude, ali sam siguran da ako netko od ostalih kandidata pobijedi, Messi neće ostati u Španjolskoj”, rekao je Laporta u razgovoru za katalonski RAC1.

Barca je kao što je poznato u velikim problemima, Laportu čeka veliki posao,

Barcelona se nalazi u ogromnim dugovima zbog visokih plaća i niskih primanja. Prema nekim procjenama, kratkoročni dugovi im iznose čak 730 milijuna eura. A tražit će se naravno i rezultati jer sezone bez trofeja za Barcelonu su neuspješne sezone.Bafr

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI